Αλεξανδρούπολη  24/04/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη σχετικά με την υπόθεση του Πρύτανη του Δ.Π.Θ., κ. Αθανάσιου Καραμπίνη

 

Παρακολουθώ την υπόθεση του Πρύτανη Αθανασίου Καραμπίνη.

Διαβάζω τις ανακοινώσεις του με τα δελτία τύπου και διαπιστώνω την αγωνία του για την ηθική αποκατάστασή του με τη λεπτομερή αναφορά του σε όλα όσα του καταλογίζονται με την εδώ και αρκετό καιρό τροφοδότηση από τον ίδιο, στοιχείων σε όλες τις ποινικές ή πειθαρχικές διωκτικές αρχές, προτρέποντάς τες να αποφανθούν.

Παραθέτει γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία που αποσυνθέτουν τις εναντίον του κατηγορίες και στο τέλος μπαίνουν στο αρχείο.

Ταυτόχρονα κρατάει τα ηνία ενός ακριτικού Πανεπιστημίου που δέχεται περγαμηνές στις αξιολογήσεις του και τυγχάνει σεβασμού πανευρωπαϊκά.

Προσδιορίζει τις εναντίον του επιθέσεις πηγάζουσες  από συγκεκριμένα κέντρα και μονάδες του Πανεπιστημίου και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αποκρούοντάς τα με ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία.

Μέχρι εδώ, ο αντικειμενικός κριτής που δε διάκειται ευμενώς προς τη μία ή την άλλη πλευρά,  αυτά διαπιστώνει.

Το κακό όμως που συντελείται από αυτούς που συνεχίζουν τις άνω επιθέσεις είναι διπλό και στρέφεται:

α) κατά του πανεπιστημιακού χώρου που έπρεπε να διαφυλάσσεται από όλους και ιδιαίτερα τους θεσμικούς  και πρωτίστως  από το Υπουργείο Παιδείας και

β) κατά του προσώπου του κου Αθ. Καραμπίνη,  που μέχρι στιγμής προκύπτει ότι δέχεται ανορθόδοξα χτυπήματα που πλήττουν και τον ίδιο και το ακριτικό μας Πανεπιστήμιο.

Επιτέλους, η όποια εκκρεμότητα καταγγελιών-δημοσιοποιήσεων-κουτσομπολιού ή δίωξης δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα, υπονομεύει το Δ.Π.Θ. σπιλώνει την τιμή προσώπων. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο δια των αρμοδίων οργάνων κι αν είναι επιβαλλόμενο μέσω της δικαιοσύνης.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

 

Προηγούμενο άρθροΌλα έτοιμα για το «1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» – Η Υπουργός Τουρισμού θα κηρύξει την έναρξη στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΜηνυτήρια αναφορά του Πρύτανη του ΔΠΘ κατά του Υπουργού Παιδείας