Τοποθετήθηκαν οι κάδοι (κώδωνες) ανακύκλωσης γυαλιού στον οικισμό Μαΐστρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:20
389 0

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η τοποθέτηση των μπλε κάδων (κωδώνων) αποκλειστικής συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού στον οικισμό Μαΐστρου.

Δυο συνολικά κάδοι τοποθετήθηκαν στον οικισμό ένας στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου και ένας στην πλατεία 25ης Μαρτίου .

Τα σημεία που επιλέχθηκαν από την υπηρεσία του Δήμου είναι αυτά κοντά σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και σε περιοχές όπου θα μπορούν και οι πολίτες να ρίχνουν άδεια γυάλινα μπουκάλια.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης που συμβάλει στον περιορισμό της ρύπανσης και στην προστασία του περιβάλλοντος, καλώ τους συνδημότες μου να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, ρίχνοντας τα γυάλινα μπουκάλια μέσα στους ειδικούς κάδους. Πρέπει να προστατέψουμε, να τηρήσουμε και να αναπτύξουμε την ανακύκλωση, καθώς τα οφέλη για όλους μας θα είναι πολλά και σημαντικά. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται παιδεία και σεβασμός στην αξία της ανακύκλωσης, στοιχεία τα οποία είμαι σίγουρος πως οι κάτοικοι του οικισμού μας διαθέτουν και θα τα δείξουν.

Η καθαριότητα του οικισμού μας, ουσιαστικό κομμάτι της οποίας είναι η Ανακύκλωση, είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά και υπόθεση όλων μας. Καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να έχει επιτυχία, χωρίς την ενεργό συμμετοχή των δημοτών.

Η ενημέρωση επαγγελματιών και πολιτών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, γι’ αυτό θα γίνουν ενημερωτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις εστίασης και θα σταλούν ενημερωτικά φυλλάδια, για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία στην δράση αυτή, τους υπαλλήλους της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ.κ. Αργυρίου Βασίλη και Βαγγέλη Ρούφο.

Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κ. Χατζημιχαήλ με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Γ. Ουζουνίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιουνίου 2018 0
Σε θερμό κλίμα διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2018 συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνου…

ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου: Δίωρη στάση εργασίας – Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα διόδια Μέστης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουνίου 2017 0
Στις 30-05-2017, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι σύμβουλοι αποφάσισαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο σημείο…

Δημήτρης Χαρίτου: Έναν μήνα μετά πάνω από το ¼ των μαθητών Πρωτοβάθμιας στη Ροδόπη εκτός τηλεκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2020 0
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, από κοινού με 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην υπουργό…