Τοποθετούνται 123 ιεροδιδάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης

488 0

Στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Παιδείας Αν. Μακεδονίας & Θράκης δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των διδασκόντων που υπαγόμενοι στους τρεις διορισμένους μουφτήδες θα διδάξουν το Ισλάμ στα ελληνικά στα παιδιά της μειονότητας.

Σύμφωνα με ειδήσεις από τον τοπικό ελληνικό τύπο, ο αριθμός των ιεροδιδασκάλων που θα αναλάβουν καθήκοντα σε Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο είναι 123. Αναφέρεται πως αυτοί των οποίων τα ονόματα ανακοινώθηκαν, εκπληρώνουν τους όρους του νόμου των 240 ιμάμηδων και είναι αυτοί οι οποίοι θα διδάξουν στα ελληνικά την Ισλαμική θρησκεία στα παιδιά της μειονότητας που φοιτούν στα κρατικά σχολεία.

 Φορείς και εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης είχαν καταγγείλει και είχαν ζητήσει την ακύρωση του νόμου των 240 ιμάμηδων και της εφαρμογής του.

Από τους 123 ιεροδιδάσκαλους που ανακοινώθηκαν τα ονόματα τους, οι 70 αναμένεται να υπηρετήσουν στην Ροδόπη, οι 31 στην Ξάνθη και οι 22 στον Έβρο.

 

ΠΗΓΗ gundemgazetesi.com/tourkikanea.gr

www.newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Αν. Δημοσχάκης: “Αποδεκατίστηκε η Πυροσβεστική Σαμοθράκης! Σημαντικές ελλείψεις σε είδη, εφόδια και εργαλεία”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαΐου 2017 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής δύο Υπομνήματα σχετικά με τις…

Ψήφισμα της ΠΕΔ ΑΜ-Θ για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2018 0
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ    ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ…