Τοποθετούνται 123 ιεροδιδάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης

411 0

Στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Παιδείας Αν. Μακεδονίας & Θράκης δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των διδασκόντων που υπαγόμενοι στους τρεις διορισμένους μουφτήδες θα διδάξουν το Ισλάμ στα ελληνικά στα παιδιά της μειονότητας.

Σύμφωνα με ειδήσεις από τον τοπικό ελληνικό τύπο, ο αριθμός των ιεροδιδασκάλων που θα αναλάβουν καθήκοντα σε Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο είναι 123. Αναφέρεται πως αυτοί των οποίων τα ονόματα ανακοινώθηκαν, εκπληρώνουν τους όρους του νόμου των 240 ιμάμηδων και είναι αυτοί οι οποίοι θα διδάξουν στα ελληνικά την Ισλαμική θρησκεία στα παιδιά της μειονότητας που φοιτούν στα κρατικά σχολεία.

 Φορείς και εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης είχαν καταγγείλει και είχαν ζητήσει την ακύρωση του νόμου των 240 ιμάμηδων και της εφαρμογής του.

Από τους 123 ιεροδιδάσκαλους που ανακοινώθηκαν τα ονόματα τους, οι 70 αναμένεται να υπηρετήσουν στην Ροδόπη, οι 31 στην Ξάνθη και οι 22 στον Έβρο.

 

ΠΗΓΗ gundemgazetesi.com/tourkikanea.gr

www.newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Επιστολή της SAOS FERRIES, προς τους τοπικούς φορείς, με παροχές και προτάσεις, για την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Νοεμβρίου 2019 0
Προς Το Δήμαρχο Σαμοθράκης, κο Νικόλαο Γαλατούμο Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κο Φώτη Φωτεινό Τον Πρόεδρο Δημοτικής παράταξης, κο Αθανάσιο…

Οι Τούρκοι αμφισβητούν (και) την Σαμοθράκη!

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2017 0
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ www.armynow.net Ατελείωτες είναι οι τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες βαίνουν κλιμακούμενες τουλάχιστον μέχρι το επικείμενο τουρκικό δημοψήφισμα, το οποίο…