Τουρκία: Με τοξική «βλέννα» γέμισε η θάλασσα του Μαρμαρά

Δημοσιεύτηκε στις: at 6 Ιουνίου 2021
107 0
Με «βλέννα» γέμισε η θάλασσα του Μαρμαρά – Φόβοι πως κατευθύνεται προς το Αιγαίο

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η εμφάνιση και η επέκτασης θαλάσσιας «βλέννας», νότια της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να κατευθυνθεί στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση των υδάτων συνέβαλλαν στον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένης οργανικής ύλης, η οποία περιέχει ευρεία ποικιλία μικροοργανισμών και μπορεί να «ανθίσει» όταν στο θαλασσινό νερό, υπάρχει ροή λυμάτων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

marmara2

Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να είναι απειλητικό τόσο για τη θαλάσσια ζωή, όσο και την αλιευτική βιομηχανία.
Οι ειδικοί συνδέουν το φαινόμενο με την αύξηση των θερμοκρασιών της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και με την απόρριψη ακατέργαστων λυμάτων στη θάλασσα.

Όπως επισημαίνει στο Reuters ο o σκηνοθέτης Ταχσίν Κεϊλάν, που δουλεύει πάνω σε ντοκιμαντέρ για τον αντίκτυπο της θαλάσσιας βλέννας, «Η κατάσταση στη θάλασσα του Μαρμαρά είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων ενεργειών, συνέπεια των απορριμμάτων των νοικοκυριών και της μόλυνσης».

www.alfavita.gr

Σχετικά άρθρα

Το δώρο των Χριστουγέννων (Άρθρο του Αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή Πρωτοσυγκέλλου Ι.Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2017 0
Αν ο Χριστιανισμός επικράτησε μέσα στο θρησκευτικό πλουραλισμό και την ιδεολογική αποσάθρωση των πρώτων αιώνων της μετά του Χριστού εποχής…

Για να “Μείνουμε όλοι Όρθιοι”….. Συζητάμε όλοι Μαζί – Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ με Επαγγελματικούς φορείς

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2020 0
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου ξεκίνησε διάλογο με τους επαγγελματικούς φορείς του νομού δια μέσω τηλεδιάσκεψης, με την παρουσία των τομεαρχών…