Τουρκία: Με τοξική «βλέννα» γέμισε η θάλασσα του Μαρμαρά

Δημοσιεύτηκε στις: at 6 Ιουνίου 2021
52 0
Με «βλέννα» γέμισε η θάλασσα του Μαρμαρά – Φόβοι πως κατευθύνεται προς το Αιγαίο

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η εμφάνιση και η επέκτασης θαλάσσιας «βλέννας», νότια της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να κατευθυνθεί στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση των υδάτων συνέβαλλαν στον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένης οργανικής ύλης, η οποία περιέχει ευρεία ποικιλία μικροοργανισμών και μπορεί να «ανθίσει» όταν στο θαλασσινό νερό, υπάρχει ροή λυμάτων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

marmara2

Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να είναι απειλητικό τόσο για τη θαλάσσια ζωή, όσο και την αλιευτική βιομηχανία.
Οι ειδικοί συνδέουν το φαινόμενο με την αύξηση των θερμοκρασιών της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και με την απόρριψη ακατέργαστων λυμάτων στη θάλασσα.

Όπως επισημαίνει στο Reuters ο o σκηνοθέτης Ταχσίν Κεϊλάν, που δουλεύει πάνω σε ντοκιμαντέρ για τον αντίκτυπο της θαλάσσιας βλέννας, «Η κατάσταση στη θάλασσα του Μαρμαρά είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων ενεργειών, συνέπεια των απορριμμάτων των νοικοκυριών και της μόλυνσης».

www.alfavita.gr

Σχετικά άρθρα

Spiegel: Σοβαρό περιστατικό στον Εβρο -Τούρκος στρατιώτης στόχευσε και πυροβόλησε Γερμανούς της Frontex

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαΐου 2020 0
Ενα σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, όπως μεταδίδει το γερμανικό Der Spiegel. Σύμφωνα με την γερμανική…

Οργανώσεις κάνουν διαλέξεις και μιλούν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαρτίου 2019 0
Διαλέξεις με θέμα «Δίγλωσση εκπαίδευση: ζήτημα μειονότητας – διγλωσσία στην Τουρκική / Μουσουλμανική εκπαίδευση μειονοτήτων και διαφορετικές προσεγγίσεις στον κόσμο…