Τουρκία – Ρωσία: συμμαχία και στον τουρισμό

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:13
59 0

Συνολικά, για τη φετινή σεζόν, η τουρκική κυβέρνηση περιμένει τουλάχιστον 17 εκατ. τουρίστες, καθώς και έσοδα ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων.

Σχεδόν 12.000 Ρώσοι αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην Αττάλεια της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί διακαώς να ανακτήσει το χαμένο τουριστικό «έδαφος» των τελευταίων πολλών μηνών.

«Σύμμαχο» της Άγκυρας σ’ αυτή την προσπάθεια, αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της Μόσχας να άρει το ταξιδιωτικό «μπλόκο» προς τη γειτονική χώρα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού τείνει προς μερικό έλεγχο.

Εξάλλου, από τα 63.000 ημερήσια κρούσματα τον Απρίλιο, σήμερα η Τουρκία εμφανίζει λίγα περισσότερα από 5.000 ημερήσια περιστατικά Covid-19.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να ξεκινήσει εκ νέου τις αεροπορικές πτήσεις προς την Τουρκία, για πρώτη φορά από τις 15 Απριλίου, όταν και επιβλήθηκε η ταξιδιωτική απαγόρευση.

Μόνο στην Αττάλεια, η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αναμένεται να αφιχθούν σήμερα 12.000 Ρώσοι τουρίστες.

Συνολικά, για τη φετινή σεζόν, η τουρκική κυβέρνηση περιμένει τουλάχιστον 17 εκατ. τουρίστες, καθώς και έσοδα ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων.

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων θεωρείται ζωτικής σημασίας για την εγχώρια οικονομία, η οποία «είδε» τα περσινά έσοδα να μην υπερβαίνουν τα 12 δισ. δολάρια (πτώση 65% σε σχέση με το 2019).

Υπενθυμίζεται ότι προ-πανδημίας, η Τουρκία αποτελούσε τον «Νο.1» προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι -από την πλευρά τους- συνιστούν σημαντική πηγή εσόδων για τη γειτονική χώρα.

Το ξένο συνάλλαγμα, εξάλλου, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την εγχώρια οικονομία, η οποία για 18 συναπτούς μήνες εμφανίζει έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Πηγή: moneyreview

Σχετικά άρθρα

Πωλείται το Παρακαταθηκών και Δανείων – Τι θα γίνει με τα χιλιάδες δάνεια

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Μαΐου 2021 0
ωλητήριο στον κλάδο εμπορικής δραστηριότητας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) έβαλε το υπουργείο Οικονομικών, αναζητώντας σύμβουλο, που θα αναλάβει τη σχετική διαδικασία,…

Συνέδριο «Φάρος Πνευμονολογίας 2020» στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «Διαταραχές ύπνου»

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2020 0
H Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. και η Δημοκρίτεια Ιατρική…

Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ: “Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πολιτική διάλυσης που εφαρμόζεται στην κτηνοτροφία”

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Δεκεμβρίου 2018 0
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜΘ ΨΗΦΙΣΜΑ Εμείς οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πολιτική διάλυσης που εφαρμόζεται στον κλάδο της…