Τουρκία: Σχεδίαζαν εισβολή στον Έβρο μετά το πραξικόπημα!

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:35
691 0

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία. Μια ακόμα αποκάλυψη για τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου, περιπλέκει την κατάσταση ακόμα περισσότερο καθώς φαίνεται ότι οι πραξικοπηματίες σχεδίαζαν άμεσα εισβολή στον Έβρο μόλις τελείωναν με την κατάληψη της εξουσίας στη γειτονική χώρα. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ο συλληφθείς Τούρκος Συνταγματάρχης υποδιοικητής της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ανατολικής Θράκης, Uzay Şahin, και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, μια μεγάλη δύναμη αποτελούμενη από 20.000 άντρες ήταν έτοιμη να κινηθεί το βραδύ του πραξικοπήματος, περιμένοντας το μήνυμα που δεν έφτασε ποτέ, γιατί αυτοί που θα το έστελναν είχαν ήδη συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πραξικοπηματίες καθώς φαίνεται στόχευαν σε μια γενικευμένη ελληνοτουρκική κρίση που θα περιλάμβανε ακόμα και ενέργειες πολέμου ώστε να εδραιωθούν στην εξουσία.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του συλληφθέντος συνταγματάρχη, το σύνθημα της κινητοποίησης περίμεναν επίσης οι μονάδες :  54η Ταξιαρχία Μηχανικού του Πεζικού, της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Hidayet Arı συνελήφθηκε, η 55η Ταξιαρχία Μηχανικού του Πεζικού της οποίας ο διοικητής υποστράτηγος Bekir Koçak συνελήφθη, η Πρώτη Τεθωρακισμένη ταξιαρχία που εδρεύει στο Babaeski της ανατολικής Θράκης της οποίας ο υποδιοικητής Albay Gündoğdu συνελήφθη, καθώς και ο συντονιστής Λοχαγός Murat Çelebioğlu.

Ορισμένες από τις δυνάμεις αυτές που στάθμευαν στο Demirköy της επαρχίας Krıklareli, ( Σαράντα εκκλησιές), όπως επίσης και η 54η ταξιαρχία του Πεζικού που εδρεύει στην Αδριανούπολη, στις 14 Ιουλίου είχαν τεθεί σε επιφυλακή καθώς περίμεναν μια διαταγή για να αναλάβουν δράση βάσει σχεδίων των πραξικοπηματιών.

Όλοι αυτοί οι αξιωματικοί είναι κρατούμενοι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες…

Πληροφορίες: hurriyet, nikosxeiladakis.gr

Alexpoli.gr – Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Έβρου

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2017 0
Συνελήφθη στις 8-12-2017 το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, του Τμήματος…

Δημήτρης Μερκούρης: “Καλές είναι οι φωτογραφίες αλλά θα με ενδιέφερε να πληροφορηθούμε για τις προτάσεις μας ως Δήμος”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Οκτωβρίου 2019 0
Πρόσφατα ο δήμος μας δια της Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κας Ιντζεπελίδου Ελένης, συμμετείχε στην ημερίδα «Σύμφωνο των Δημάρχων-C-Track…