Και η Τουρκική επέλαση στη Θράκη και τα Βαλκάνια συνεχίζεται ακάθεκτη, χωρίς ουδείς να αντιστέκεται και να βάζει φραγμούς στις παράνομες δραστηριότητες, παράνομων συλλόγων και φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η επονομαζόμενη “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”, η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη και ως προς τη λειτουργία της και ως προς τους αντεθνικούς σκοπούς της. έχει ιδρύσει “Σχολείο Βαλκάνιων Νεων”, που σκοπό έχει – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – “την προσωπική ανάπτυξη σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης”.

Ιδού η ανακοίνωση:

” Σχολείο Βαλκάνιων Νέων της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις. Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης μέσω διαδικτύου εγκαινιάζει τη λειτουργία του ” Βαλκανικού Σχολείου Νέων”.

Προσωπική ανάπτυξη και θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι η ύλη θεμάτων του σχολείου και αίτηση μπορούν να κάνουν και μαθητές λυκείου.

Το πρότζεκτ αναμένεται να διαρκέσει επτά μήνες και κάθε εβδομάδα μια μέρα, συγκεκριμένα κάθε Σάββατο μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Εαν δεν υπήρχαν τα μέτρα προστασίας εναντίων του Covid19 τα μαθήματα θα γινόντουσαν δια ζώσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Τηλ: 2541023614 – 6978130683 Email : I.t.b.1927 @ hotmail dot com”

Η Βαλκανική “Εκπαίδευση” των Μουσουλμάνων της Θράκης

Είναι αυτονόητο, ότι η Τουρκία, εγκαινιάζει μία άλλη πολιτική πρακτική, αυτή της Βαλκανικής επέλασης, ονομάζοντας πλέον την μουσουλμανική νεολαία της Θράκης ως “Βαλκανική”, θέλοντας έτσι να υπερπηδήσει το εμπόδιο της άμεσης “τουρκοποίησης”.

Ενα διπλωματικό καθαρά τρικ, που εννοείται ότι “γοητεύει” τους έλληνες μουσουλμάνους νέους και τους προσεγγίζει στη λογική μιας ευρύτερης κατάταξης, και όχι αυτής καθ’ αυτής που είναι η τουρκική συνείδηση και όχι μόνο.

Η έννοια τώρα του “Σχολείου Βαλκάνιων Νέων”, και μάλιστα διαδικτυακά, είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης και επίτευξης του στόχου, αφού τα θέματα που θα αναπτύσσονται θα περιέχουν ξεκάθαρα διπλωματικούς τακτικισμούς της Τουρκίας, άμεσης παρεμβατικότητας στη συνείδηση και στον τρόπο σκέψης των νέων μουσουλμάνων της Θράκης.

Εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Τουρκία, η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν, γνωρίζουμε όλοι ότι θα απαγόρευε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του “σχολείου” και θα είχε κλείσει όλους τους λογαριασμούς σε social media και όχι μόνο!

Αντίθετα στην Ελλάδα, φαίνεται να το παρακολουθούν το θέμα με αρκετή “απάθεια”, να το υποβαθμίζουν σε βαθμό ανυπαρξίας και να μην αντιδρά κανείς, γι’ αυτή την νέα – ανευ προηγουμένου – επιχείρηση διείσδυσης της Τουρκίας στη Θράκη και την ευρύτερη Νοτιοβαλκανική χρερσόνησο, μέσω της επιρροής στη νεολαία.

Αναμένουμε την επίσημη κίνηση των αρμοδίων φορέων!

Διότι τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά…

ΠΗΓΗ www.thracenews.gr

Προηγούμενο άρθροΚαμπανάκι από τους γλωσσολόγους: Η ελληνική γλώσσα βομβαρδίζεται από αγγλικούς όρους
Επόμενο άρθροΥπογραφή της τροποποίησης της σύμβασης με την «Ελληνικός Χρυσός» για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής