Τοψιδης προς Γεωργιάδη: «Αναγκαίο το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων»

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:19
394 0

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη,  απέστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, με σκοπό την λήψη αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων.  

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην ραγδαία πτώση της εμπορικής κίνησης, με συμπληρωματική αναφορά στον σοβαρό κίνδυνο που εκτίθενται οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι παρά τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνουν τόσο για την προστασία των ιδίων όσο και για των καταναλωτών.  

To Επιμελητήριο Έβρου καλεί την Κυβέρνηση να δώσει άμεση εντολή για το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η χώρα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ


Θέμα: «Αναγκαίο το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στις οικογένειές μας, στο προσωπικό των επιχειρήσεων και στους συνανθρώπους μας.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, βλέποντας την εμπορική κίνηση των επιχειρήσεων να σημειώνει ραγδαία πτώση με μηδενικούς τζίρους και ταυτόχρονα τους επαγγελματίες – μέλη μας να εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο, παρά τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των ίδιων αλλά και του καταναλωτικού κοινού, καλεί την Κυβέρνηση να δώσει άμεση εντολή για το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η χώρα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Το μέτρο αυτό κρίνεται πλέον αναγκαίο για τους εξής λόγους:

1)Για τη διαφύλαξη της υγείας των καταναλωτών που επισκέπτονται τα καταστήματα αλλά και των εργαζομένων που αναγκάζονται να έρχονται σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους, με ό, τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.

2)Για την προστασία της επιχειρηματικής κοινότητας σε μια αγορά που υπολειτουργεί λόγω των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί για την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους. Αναπόφευκτα, όμως, με τον τρόπο αυτό σωρεύονται ζημίες που θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις σε οριστικό λουκέτο και συνακόλουθα σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Παρ’ ότι είμαστε βέβαιοι ότι τα μέλη – επιχειρήσεις μας τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που έχουν ανακοινωθεί, η λήψη του μέτρου αυτού είναι αναγκαία για να μην οδηγηθούμε σε φαινόμενα ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με καταστροφικές και μακάβριες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο και την εθνική οικονομία. 

Το μήνυμα είναι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και όχι βγαίνουμε για ψώνια, γιατί και τα δύο μαζί δεν ταιριάζουν.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

 

Κοινοποίηση:

Κο Νικόλαο Παπαθανάση

Υφυπουργό Βιομηχανίας & Εμπορίου

Κο Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή 

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας

Επιμελητήρια χώρας

Σχετικά άρθρα

Ο Παύλος Δαμιανίδης νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2022 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΑΜΘ ορίζεται ο κ. Παύλος…