Τούρκοι εφοπλιστές ζητούν άσυλο στην Ελλάδα – Πέρασαν τα σύνορα με βαλίτσα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:02
403 0

Πέντε Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν αφού μπήκανε παράνομα πριν δύο μέρες στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Έβρο με σκάφος με σκοπό να ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα γιατρό, δύο εφοπλιστές και δύο παιδιά ενδεχομένως μέλη του κινήματος Γκιουλέν ή Κεμαλικοί, οι οποίοι προφανώς φοβούνται ότι θα είναι τα επόμενα θύματα των εκκαθαρίσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζουν. Μαζί τους είχαν και μία βαλίτσα η οποία μέσα έκρυβε μία ολόκληρη περιούσια… και καθόλου μικρή περιουσία σύμφωνα με πηγές.

Και τα πέντε άτομα κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Φερών και θα εμφανιστούν, όπως προβλέπεται, ενώπιον εισαγγελέα με την κατηγορία παράνομης εισόδου στη χώρα ενώ αναμένεται να υποβάλλουν επίσημα αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Καθώς φαίνεται η κάθαρση του «Σουλτάνου» στην γείτονα χώρα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα με συνέπεια τα θύματα της να συνεχίζουν να ψάχνουν οδούς διαφυγής σε γείτονα κράτη, προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα προφανώς και αυτός είναι ο λόγος που είχαν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό μαζί τους.

www.parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία Μαρίας Γκουγκουσκίδου: “Ο Δήμος Ορεστιάδας αποκλείστηκε λόγω ελλιπούς φακέλου από την αξιολόγηση και κατάταξη των πόλεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Δεκεμβρίου 2016 0
Με ανάρτηση της στο facebook η επικεφαλής της παράταξης Τόπος Να ζω του Δήμου Ορεστιάδας κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου αναφέρει:  Τελευταίος ο…