Για αύξηση των τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα μιλά ο αυτοεξόριστος τούρκος δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της αγγλόφωνης εφημερίδας Zaman Αμπντουλά Μποζγκούρτ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Έχω πληροφορίες για το γενικό πλαίσιο των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες εστιάζουν σε δύο σημεία και προέρχονται από δύο διαφορετικές αξιόπιστες πηγές που έχω.

Πρώτον, αύξησαν τον αριθμό των τούρκων πρακτόρων τους εντός της Ελλάδας και, δεύτερον, υπάρχει εντατικοποιημένος σχεδιασμός στα κεντρικά των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Αυτά τα δύο σημεία με ανησυχούν ιδιαιτέρως».

Ο ίδιος σημειώνει πως «σε ορισμένες χώρες έχουν εκδιώξει ιμάμηδες και η Γερμανία διεξάγει έρευνα για συνεργασία ιμάμηδων με τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες για παράνομο φακέλωμα και κατασκοπεία,. Ελέγχουν περίπου 150.000 ιμάμηδες. Είναι μια τεράστια επιχείρηση και αυτοί στέλνουν ιμάμηδες στο εξωτερικό. Ουσιαστικά λειτουργούν ως πράκτορες της τουρκικής κυβέρνησης».

www.newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια από τον ΟΦΘΑ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για τους ηλεκτρονικούς πίνακες
Επόμενο άρθροΕκδήλωση – συζήτηση για την παρουσίαση των θέσεων του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ πραγματοποίησε η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ