«Θέλουμε να ακουστεί η φωνή της Τουρκίας στην Ελλάδα» – «Ύποπτη» σιωπή από το Μαξίμου

«Βουίζει» η Τουρκία τις τελευταίες ώρες από την είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην Ελλάδα.

Οι ισχυρισμοί του ισχυρού καναλάρχη, επιβεβαιώθηκαν και με δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Ali Cemal Karabudak.

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο Ali Cemal Karabudak.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κανείς από την ελληνική κυβέρνηση για να διαψεύσει το γεγονός, με τους Τούρκους να θεωρούν δεδομένο πως θα πάρουν τηλεοπτική συχνότητα στην Ελλάδα.

Γιατί αυτή η «ύποπτη» σιωπή από την κυβέρνηση;

Είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να έχει αλισβερίσια με Τούρκους επιχειρηματίες και να παζαρεύει υπογείως τις τηλεοπτικές συχνότητες;

Γιατί δεν ενημερώθηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα για αυτή τη συνάντηση και το περιεχόμενο της συζήτησης;

Θα βγει κάποιος να ενημερώσει επίσημα ή τα τουρκικά Μέσα θα «βουίζουν» πανηγυρίζοντας ότι στην Ελλάδα θα υπάρχει «τουρκική φωνή»;

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ενημερώσει για το αν και πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Τούρκο επιχειρηματία – καναλάρχη και για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Η πρώτη επαφή με τον Τσίπρα

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη. Αγώνα που παρακολούθησαν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα.

Ο καναλάρχης –σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- δήλωσε ενθουσιασμένος τότε, με τη γνωριμία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ένωση Κεντρώων: «Να μην τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης, για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης, συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης».

Όπως αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο Τούρκος καναλάρχης δήλωσε πως «υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης: ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων «ζητά να μην «τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

πηγηwww.newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα 3 τελωνεία του Έβρου
Επόμενο άρθροΑπεργία διαρκείας αποφάσισε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών