Το ΑΚΚΕΛ πρότεινε την αξιοποίηση κτηνιάτρων που υπηρετούν την στρατιωτική θητεία τους

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:04
446 0

Με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Βάκης Τσιομπανίδης, προτείνει την άμεση αξιοποίηση των κτηνιάτρων που υπηρετούν την θητεία τους, ώστε να την υπηρετήσουν σε συνοριακές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες  για εξετάσεις ζώων την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κρούσματα πανώλης και ευλογιάς σε Βουλγαρία και Τουρκία και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να νοσήσουν και ζώα σε ελληνικό έδαφος.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το πλήθος των κρουσμάτων με ζωικές ασθένειες σε περιοχές της Τουρκίας και Βουλγαρίας, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, δημιουργούν πολύ σοβαρό κίνδυνο όπως γνωρίζετε και από το ΑΚΚΕΛ έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί. Η απειλή πανώλης χοίρων βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο μέσα στην Βουλγαρία και της ευλογιάς προβάτων βρίσκεται στη Σμύρνη απέναντι από την Λέσβο. Προτείνουμε την ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπισή του. Ειδικότερα και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη σε κτηνιάτρους που υπάρχει τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και κατά μήκος όλων των συνόρων χερσαίων και θαλάσσιων, προτείνουμε να συντονιστεί το Υπουργείο σας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έτσι ώστε οι κτηνίατροι που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία να την υπηρετήσουν υπό τη μορφή της κοινωνικής-εθνικής προσφοράς και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα όπως επίσης και στις νησιωτικές περιοχές. Με αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν οι θέσεις που σήμερα είναι κενές και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε έναν εξαιρετικά σοβαρό τομέα όπως προαναφέραμε.

 

Ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα.

 

Με τιμή,

 

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Σχετικά άρθρα

Σταύρος Βαβίας: “Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός σήμερα εννοούσε μια άλλη Θράκη κάπου άλλου στον κόσμο ,και όχι την δικιά μας Θράκη”

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Σεπτεμβρίου 2019 0
Σχολιάζοντας δημόσια στο Facebook , την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για τα χρυσωρυχεία Θράκης , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου της…

Eπιστολη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Δεκεμβρίου 2021 0
Eπιστολη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας κ. Γιωργο Στεργάτο:  Αγαπητέ…