Το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» στα χέρια των μαθητών του Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:06
251 0

Με συμβολικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Αλεξανδρούπολης άρχισε η διανομή του βιβλίου «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» στους μαθητές του Έβρου. 

Πρόκειται για επανέκδοση ενός Χρονολογίου της ιστορίας του Θρακικού Ελληνισμού, που πρώτη είχε εκδώσει η Βουλή των Ελλήνων 20 χρόνια νωρίτερα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, την οποία επιμελήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Το βιβλίο εκδόθηκε από την ΠΕ Έβρου στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ένταξη της Θράκης στον κορμό του ελληνικού κράτους. 

Επιθυμία και δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου είναι να διανεμηθεί το βιβλίο σε όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Έβρου. «Στόχος μας ως Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αλλά και ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, είναι να τροφοδοτούμε και να αναδεικνύουμε στην κοινωνία τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Επιθυμούμε η νέα γενιά και ο αναγνώστης-μελετητής, να γνωρίσει και να κατανοήσει τους προγόνους μας που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στον ευλογημένο τόπο της Θράκης, να συνδεθεί με το παρελθόν μας, να συναισθανθεί γιατί είναι τόσο σπουδαίο και σημαντικό γεγονός για τους Θρακιώτες και την Ελλάδα ο εορτασμός 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει σπουδαιότερη επένδυση ενός λαού για ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον από τη διδαχή της ιστορίας του στους νέους. Για αυτό με αγάπη στα παιδιά και τον τόπο μας διανέμουμε σήμερα αυτό το εξαιρετικό ιστορικό πόνημα», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου βρέθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, στο 3ο Λύκειο και στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης. Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου συνόδευσαν αντίστοιχα στα σχολεία ευθύνης τους ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Πέτρος Μιχαηλίδης και ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Αναστάσιος Ολπασιαλής, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Έβρου Ευαγγελία Κοσμαδάκη, η οποία επιμελήθηκε την έκδοση. 

Σχετικά άρθρα

Σε νέες βάσεις η συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για θέματα δημόσιας υγείας

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουνίου 2017 0
Σε νέες βάσεις τίθεται πλέον η συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Ομολογία του κ. Λαμπάκη , πως δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία σε όσα ψευδώς κατήγγειλε”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Μαρτίου 2018 0
Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» με ερώτημα που κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε από τον δήμαρχο της…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Ναυτιλίας “σκύβει στοργικά” στη Σαμοθράκη & στο Θρακικό Πέλαγος, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της Θράκης & των Νήσων Β/Α Αιγαίου”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Αυγούστου 2019 0
Επίσκεψη- Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στον Πειραιά σήμερα πρωί (30/08) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης με τον…