Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου καταγγείλει τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:38
581 0

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Κάθε νοσηλευτική μονάδα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ακόμα την άδεια από το 2017 και τους οφείλει υπηρεσία πάρα πολλά ρεπό.

Παρ όλες τις προειδοποιήσεις προς την διοίκηση του νοσοκομείου κανένα πρόβλημα δεν επιλύθηκε και φτάσαμε σήμερα να λειτουργούν οι Α βοήθειες με μία νοσηλεύτρια επικουρούμενη από την προϊσταμένη των εξωτερικών ιατρείων.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση στα νοσηλευτικά τμήματα είναι πια καθημερινή μόνιμη και χρόνια και ουδείς υπεύθυνος δεν μπόρεσα να το λύσει. Αντιθέτως εξακολουθούν χωρίς πρόγραμμα με προχειρότητες να προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Εξακολουθούν να τοποθετούν τις συνυπηρετήσεις των συζύγων των στρατιωτικών στο κέντρο υγείας Ορεστιάδας και όχι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου μετακινούνται με βραχυχρόνιες μετακινήσεις άτομα από άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν την εμπειρία να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια ούτε έχουν το χρόνο να εγκλιματιστούν.

Στην ουσία όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά ταλαιπωρούν και τους εργαζόμενους που μετακινούνται.

Εγκρίνουν μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού σε διοικητικό χωρίς να φροντίσουν πρώτα να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται.

Αρκετά χρόνια δεχθήκαμε το μεσαίωνα στα εργασιακά μας.

Δεν πάει άλλο.

Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι μπορούν και τα βγάζουν πέρα στα δύσκολα κρατούν το νοσοκομείο ανοιχτό και με υψηλό επίπεδο νοσηλευτικής φροντίδας, με πολλές θυσίες.

ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΔΩ!

Δεν θα παριστάνουμε τα υποζύγια για να παίζουν τα κομματικά παιχνίδια τους εις βάρος μας οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Θα διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα με κάθε νόμιμο τρόπο και ζητάμε την συμπαράσταση των τοπικών φορέων και συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Χ. Κηπουρός – Π. Χριστοδούλου: “Μπράβο Δένδια. Όμως η θεραπεία του συνδρόμου της Στοκχόλμης, απαιτεί νέο δόγμα του Ελληνισμού”

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Απριλίου 2021 0
“Μπράβο Δένδια. Όμως η θεραπεία του συνδρόμου της Στοκχόλμης, απαιτεί νέο δόγμα του Ελληνισμού” “Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα…

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Οκτωβρίου 2018 0
19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Στο φετινό εορτασμό για την απελευθέρωση της Σαμοθράκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Μεγάλες οι ελλείψεις στην προσχολική και την πρωτοβάθμια σχολική στέγη”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Σεπτεμβρίου 2018 0
Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του δήμου Αλεξανδρούπολης, έχουν να αντιμετωπίσουν το…

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: “Kαμιά παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία 5 μήνες μετά τις πλημμύρες”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουνίου 2021 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αφήνοντας τη Φύση να κάνει τη δουλειά της χωρίς καμιά παρέμβαση στην…