Το είπαν και το έκαναν – Ιμάμης διαβάζει το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:27
372 0

Στίχους από το Κοράνι θα διαβάζει όσο διαρκεί το Ραμαζάνι, τούρκος ιμάμης μέσα στην Αγιά Σοφιά. Και μάλιστα αυτό το γεγονός θα παρουσιάζεται ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση.

Η Αγία Σοφία λοιπόν μετατρέπεται και επίσημα σε τζαμί έως τις 7 Ιουλίου και στην εκπομπή «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας» θα μπορούν οι Τούρκοι πιστοί να παρακολουθούν προσευχές και αναγνώσεις από το Κοράνι. Η εκπομπή θα προβάλλεται από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet στις 2.00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του «sahur» (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας) καθ’ όλη τη διάρκεια της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων.
Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΝΔ. Με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης τονίζουν: “Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο. Η απόφαση των τουρκικών αρχών για προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγιάς Σοφιάς για τον επόμενο μήνα, την μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια. Αποτελεί ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των ορθοδόξων χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας”.

Η ανακοίνωση κλείνει με πυρά κατά του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο καλούν να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια των κύκλων του. “Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της τακτικής δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

www.newsit.gr

Σχετικά άρθρα

Eορτασμός της ιεράς μνήμης των πέντε ιερομαρτύρων επισκόπων τη Μικράς Ασίας και εκδήλωση για Θεολογική Σχολή Χάλκης στον Ι.Ν. Αγίου Bασιλείου Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Σεπτεμβρίου 2015 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ι.Ν. Αγίου Bασιλείου Αλεξανδρουπόλεως θα εορτάσουμε την ιερά μνήμη των πέντε ιερομαρτύρων…

ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ: «Το πραγματικό νόημα της επιστολής της Αποκεντρωμένης. Δεν είναι κτίριο!»

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Φεβρουαρίου 2020 0
«Το πραγματικό νόημα της επιστολής της Αποκεντρωμένης. Δεν είναι κτίριο!» Ακόμα ένα έγγραφο από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού…

Παναγίες της Θεοτοκοσκεπάστου Βασιλευούσης – Η Χαριτόβρυτος και Ιαματική Μπαλουκλιώτισσα Παναγία (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Αυγούστου 2018 0
Με αφορμή την πανσέβαστη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου δημοσιεύουμε το παρόν κείμενό μας, επειδή είναι σχεδόν άγνωστο στους…