Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:59
368 0

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου πραγματοποίησε την 1/3/2019 συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστο Δούκα, με σκοπό την ενημέρωσή του σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής περί υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι το νέο αυτό μοντέλο αξιοποίησης των λιμανιών διατηρεί τη θεμελίωση του δημόσιου χαρακτήρα του οργανισμού, ενδυναμώνει τον κοινωνικό του ρόλο και προωθεί την αναπτυξιακή προοπτική του, έχοντας πρώτο και κύριο στόχο τις μεταφορές εμπορευμάτων, ενέργεια, logistic. Παράλληλα, διασφαλίζει πλήρως τις θέσεις απασχόλησης και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους οργανισμούς λιμένος, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά και χωρίς να διασφαλίζονται οι 40 εργαζόμενοι των πρωτοβάθμιων σωματείων μας φορτοεκφορτωτών – λιμενεργατών.

Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, να παράσχει κάθε είδους ενεργή στήριξη στους εργαζόμενους, με απώτερο σκοπό την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων αυτών. Μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη διασφάλισή τους.

Καταθέσαμε την άποψή μας, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο ότι είμαστε αντίθετοι στην περίπτωση δημιουργίας στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι, όπου μας διαβεβαίωσε και ο ίδιος για την αντίθεσή του.

Τέλος, ζητήσαμε από τον Ο.Λ.Α. να ανοίξει έναν δημιουργικό διάλογο σε μια κοινή συνάντηση με τους εργαζόμενους, την αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας για την ανάπτυξη του λιμανιού, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του αλλά και των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων.

Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας με προοπτική συνεργασίας σε θέματα του λιμανιού προς συμφέρον όλης της τοπικής κοινωνίας.

Για το Δ.Σ.
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος      Η Γεν. Γραμματέας

Ασπιώτης Ευστάθιος      Βίτσα Κωνσταντίνα

Σχετικά άρθρα

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (1940-1944) (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2017 0
Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (1940-1944) Με την κατάρρευση του μετώπου, επακολούθησε…

Προληπτικοί έλεγχοι ακινήτων για εντοπισμό και αποκατάσταση  κατασκευαστικών προβλημάτων

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2020 0
Προληπτικοί έλεγχοι ακινήτων για εντοπισμό και αποκατάσταση  κατασκευαστικών προβλημάτων Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό υψηλής επικινδυνότητας με πτώση τμήματος μπαλκονιού και…

Aπό 4 έως 18 Μαρτίου & από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Μαρτίου 2017 0
Την απόφαση (ΑΔΑ: 60ΠΘ7ΛΒ-ΨΝΒ) με την οποία ορίζονται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για το έτος…