Αυτοί είναι οι σαράντα δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανδρέας Λοβέρδος

Λοβέρδος Ανδρέας

Πρόεδρος κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Καθηγητής Πανεπιστήμιου, Δικηγόρος, πρ.Υπουργός

Απόστολος Αβδελάς

Αβδελάς Απόστολος

Γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1956 και δραστηριοποιείται στο χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 40 συναπτά έτη. Παντρεμένος με την Σοφία Τερζανίδου πρώην στέλεχος της Eurobank και κόρη του Χρήστου Τερζανίδη, θρυλικού βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Είναι πατέρας τριών παιδιών, του Κωνσταντίνου, πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών της Νομικής ΑΠΘ και των διδύμων Άννας και Χριστίνας απόφοιτες και οι δύο της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ. Τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα τα έκανε στην ηλικία των εικοσιτεσσάρων στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και συνέχισε στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Το 1996 οι δημοσιογραφικοί δρόμοι τον οδηγούν στον «Αγγελιοφόρο» όπου εργάστηκε για 15 ολόκληρα χρόνια υπηρετώντας την με ήθος, εγκυρότητα και καθαρή δημοσιογραφική συνείδηση. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Α’.

Χαράλαμπος Αηδονόπουλος

Αηδονόπουλος Χαράλαμπος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Χειρουργός – Ουρολόγος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ. 2012-2018 Πρόεδρος Ουρολογικής Εταιρείας Β.Ε. 2003-σήμερα Αντιπρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρικού Συλλόγου. 2014-2019 Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Π.Κ.Μακεδονίας 2019 Υποψήφιος Δήμαρχος (‘‘Συνέργεια, πρώτα η πόλη μας’’) Σεπτέμβριος 2019-Ιανουάριος 2022 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιανουάριος 2022 -σήμερα Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κ.Ε.Π Φεβρουάριος 2022- σήμερα Συντονιστής Διαχείρισης COVID19 1998-2002 Εθνικός Συντονιστής των Interreg llc, Life και Euromed 1999-2000 Κέντρα Πρόληψης ‘‘Σείριος’’ και Αγιορειτική Εστία 2004-2022 Δημιούργησα τις Δράσεις ‘‘Δευκαλίων’’, ‘‘Πολιτισμός για Όλους’’, ‘‘Αθλητισμός με ουσία χωρίς ουσίες’’ και ‘‘ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΙΣΟΤΙΜΑ’’. 1992-σήμερα Ιατρικές Υπηρεσίες στο σύνολο των Μοναχών του Αγίου Όρους Μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών.

Μανώλης Αναγνωστάκης

Αναγνωστάκης Μανώλης

Γεννήθηκε στο Κερατσίνι. O πατέρας του ήλθε από το Βάμο Αποκόρωνου Χανίων στην Αθήνα. Η μητέρα του γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, βρέθηκε σε μικρή ηλικία, πρόσφυγας στον Πειραιά. Μεγάλωσε στο Κερατσίνι και σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και σύντομα έγινε σημαντικό στέλεχος της Rizzoli στο Μιλάνο συμμετέχοντας στο International Department των περιοδικών. Το 2004 μπήκε στην ομάδα του Mega Channel, και το 2006 συμπαρουσίασε την ενημερωτική εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο. Ανέλαβε τις εκδόσεις μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού στο internet και από το φθινόπωρο του 2023 μέχρι σήμερα, συμμετείχε στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Open TV ως σχολιαστής.

Ανθόπουλος Απόστολος

Ανθόπουλος Απόστολος

Ο Απόστολος Ανθόπουλος γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1988 στη πόλη της Δράμας και μεγάλωσε στη Ξάνθη. Μετακόμισε το 2018 στη πόλη της καρδιάς του, τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την ειδικότητα της Γενικής / Οικογενειακής ιατρικής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου συνεχίζει να εργάζεται και σήμερα, πλέον ως Επικουρικός Επιμελητής ΄Β στο Τ.Ε.Π.. Είναι παντρεμένος με την εκλεκτή της καρδιάς του Αναστασία που είναι επίσης γιατρός. Έδωσε δυναμικό παρών στη πρώτη γραμμή της μεγαλύτερης μάχης για την υγεία τον καιρό της πανδημίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και συνεχίζει παράγοντας ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό έργο σε νέους γιατρούς. Άρχισε να ενεργοποιείται έντονα στα social media, δημιουργώντας αρχικά βίντεο για τρέχοντα θέματα υγείας. Ως Τομεάρχης Υγείας στη παράταξη “ΣΥΝ-εργασία” αναγνώρισε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, κάτι που από τότε επιδιώκει με συνέπεια, αγωνιζόμενος καθημερινά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν την Ελληνική κοινωνία.

Ασαριωτάκη Ουρανία (Ράνια)

Ασαριωτάκη Ουρανία [Ράνια]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βύρωνα. Κατάγεται από την Ιεράπετρα, Κρήτης. Παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Είναι απόφοιτος της Ισπανικής Φιλολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Μάρκετινγκ. Μιλάει τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιαπωνικά. Εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης ως Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μεγάλο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό. Συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή φόρα σχετικά με την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αssociation for the Advancement of Sustainability in HigherEducation ως μέλος Δ.Σ , CSR Hellas, UN Global Compact Network ως αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ). Πιστοποιήθηκε στο Sustainability Management και στο High Impact Leadership από το Institute for Sustainability Leadership, University of Cambridge.

Ειρήνη Βλασακάκη

Βλασακάκη Ειρήνη

Η Ειρήνη Βλασακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και κατάγεται από το ακριτικό Ασημένιο Διδυμοτείχου. Σπούδασε Γεωπονία στην Ελλάδα και την Πορτογαλία και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικολογία (Τροπική Οικολογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων) στη Νορβηγία και την Κόστα Ρίκα. Εργάστηκε στη Σουηδία, για την ελληνική χλωρίδα και στη Νορβηγία όπου πήρε μέρος σε ειδική αποστολή στα νησιά Σβάλμπαρντ. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, απασχολήθηκε σε αεροπορικές εταιρείες και παράλληλα ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στη Μετάφραση. Ήταν εθελόντρια στις μεγάλες διοργανώσεις της Ελλάδας (Ολυμπιακοί Αγώνες, Eurovision, UEFA Champions League, κά) και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Εργάζεται ως Μεταφράστρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στον χώρο του Τουρισμού. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και λατρεύει κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Απόστολος Βλάχος

Βλάχος Απόστολος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Αποφοίτησε από το ΑΠΘ με ειδικότητα Οικονομολόγου, απέκτησε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Strathclyde University της Σκωτίας και ειδικεύτηκε ως DPO, ως ειδικός κατά ISO31000, ISO27001 και είναι μέλος του Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών. Είναι ιδιοκτήτης τριών μικρών επιχειρήσεων, διαθέτει πλούσια εμπειρία στην διοίκηση και ανάπτυξη επιχειρήσεων και ιδιαίτερα σε θέματα Εμπορικής Ανάπτυξης, Σύστασης Συστημάτων Ανακύκλωσης, υπηρεσιών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Εσωτερικού Ελέγχου. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ενώ η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια ως μέλος της ΠΑΣΠ και αργότερα του ΠΑΣΟΚ. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέλος των Δημοκρατών και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Είναι μόνιμος κάτοικος Ανοίξεως Αττικής και παντρεμένος με τρία παιδιά.

Ιωάννης Βουρνάς

Βουρνάς Ιωάννης

Ο Ιωάννης Βουρνάς γεννήθηκε στη Μεσσηνία. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Καλαμάτα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυποσμηναγός. Από το 1984 ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού, ασχολούμενος με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών έργων, σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, στην Ηλεία και τη Λακωνία. Είναι παντρεμένος με την Ανδριάνα Καλλιμώρου, και πατέρας της Χριστίνας και του Αλέξανδρου, που ασκούν το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού μαζί του. Διετέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Πελοποννήσου εκλεγόμενος με προσωπικό ανεξάρτητο συνδυασμό από το 2010 έως το 2019 και αντιπρόεδρος την περίοδο 2013-2016.

Γιάννης Βούρος - Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες

Βούρος Γιάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Νέα Φιλαδέλφεια. Κατάγεται από τη Χίο και την Καβάλα. Αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πτυχιούχος Δημοσιογραφίας και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε αθλητής στίβου της ΑΕΚ και παίκτης στα ερασιτεχνικά τμήματα της ποδοσφαιρικής της ομάδας. Πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός έχει υπηρετήσει όλα τα είδη θεάτρου. Ιδρυτικό μέλος του φορέα «Το εργαστήρι» για άτομα με νοητική υστέρηση, υποστηρικτής του ιδρύματος «ΜDA Hellas» για άτομα με νευρομυικές παθήσεις και χορηγός του Σωματείου Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους με αναπηρίες. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής την περίοδο 2009-2012 και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Το 2013-2015 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Τον Ιούνιο του 2019, εκλέχθηκε Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Γεωργουλοπούλου Ελένη

Γεωργουλοπούλου Ελένη

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Βουλιαγμένη. Κατάγεται από τα ιστορικά Καλάβρυτα και τα Γρεβενά.
Απόφοιτος Σχολής Δημοσιογραφίας. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες.
Εργάζεται στον Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης έχοντας υπηρετήσει στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, στο Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου και στον Αθλητικό Οργανισμό. Με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σήμερα είναι Προϊσταμένη του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.
Συμμετέχει ενεργά στα κοινά Ανατολικής Αττικής, έχοντας πλούσια κοινωνική δραστηριότητα όσον αφορά στη στήριξη των ευαίσθητων ευάλωτων ομάδων πολιτών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και έχει βραβευτεί για την προσφορά της.

Χρήστος Γκιλίτσης

Γκιλίτσης Χρήστος

Ο Χρήστος Γκιλίτσης είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης και εργάζεται ως Ιατρός Καρδιολόγος από το 1993. Εργάστηκε στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αθηνών και μετά την απόκτηση του τίτλου του Ειδικού Καρδιολόγου εγκαταστάθηκε στην Κόρινθο, όπου εργάζεται ως Ειδικός Καρδιολόγος τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Έχει πλήθος ιατρικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά και μιλάει άριστα αγγλικά και ιταλικά. Η πολιτική του δραστηριότητα στο Νομό Κορινθίας υπήρξε έντονη αφού έχει διατελέσει Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου και υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Π.Α.Σ.Ο.Κ σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων. Είναι πατέρας δύο παιδιών της Δέσποινας και του Νικολάου Κωνσταντίνου.

Δαμάσκος Κωνσταντίνος

Δαμάσκος Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στις Αχαρνές το 1971. Υπηρέτησε την Πολεμική Αεροπορία επί 30 έτη με ειδικότητα ελεγκτή Αεράμυνας και σε θέσεις ευθύνης σε διάφορες μονάδες RADAR της χώρας. Αποστρατεύτηκε το 2013 δραστηριοποιούμενος στον χώρο της εστίασης. Έγγαμος με την Βάγια Τσιώλη πτυχιούχο λογιστικής και τρία παιδιά την Ελένη, Σπύρο και Ασπασία. Το 2019 υπήρξε ειδικός Σύμβουλος στον Δήμο Αγίων Αναργύρων με Δήμαρχο τον Σταύρο Τσίρμπα ,σε θέματα πολεοδομίας, το 2022 υπήρξε επίσης ειδικός σύμβουλος στον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό σε θέματα ΟΤΑ και Πολεοδομίας. Το 2023 εξελέγη με την παράταξη του Σπύρου Βρεττού αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Δημάρχου στην τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, αντιπρόεδρος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εντεταλμένος σύμβουλος Πολεοδομίας.

Αιμιλία Κακαβάνη

Κακαβάνη Αιμιλία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Οι γονείς της είναι καθηγητές με πλούσια εργασιακή και κοινωνική δράση. Μεγάλωσε στο Αίγιο Αχαΐας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές και επιμορφώσεις σε Αγγλία, Γαλλία και Ελβετία. Έχοντας πάνω από 25 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε διάφορους τομείς, όπως οικονομικά, μάρκετινγκ, ναυτιλία, και ξενοδοχειακό κλάδο, έχει αναπτύξει ισχυρές οργανωτικές δεξιότητες, στρατηγική σκέψη και κατανόηση των παγκόσμιων οικονομικών θεμάτων. Είναι πιστοποιημένη life coach. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Εστιάζει στην εκπαίδευση, την υγεία, την καινοτομία και την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας και θα εργαστεί για μια ισχυρή θέση της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Καλογιάννη Άννα

Καλογιάννη Άννυ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΑΠΘ. Έγγαμη και μητέρα ενός γιου 20 χρονών, ζει στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 20 χρόνια, μετά από ένα πέρασμα από το χώρο της διαφήμισης, δραστηριοποιείται στον τουρισμό και συγκεκριμένα στον ξενοδοχειακό τομέα ως στέλεχος διοίκησης με ιδιαίτερη επιδεξιότητα στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, πολιτικές ανάπτυξης και πωλήσεων όπως επίσης και με τη διαχείριση  κρίσεων.

Αγαπά τις προκλήσεις και λατρεύει τα ταξίδια ως πηγή έμπνευσης και κανάλι διεύρυνσης των οριζόντων της.

Νίκος Κανελλάκης

Κανελλάκης Νίκος

Ο Νίκος Κανελλάκης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Πάτρας και κάτοχος Msc in Project Management and Product Development από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει εργαστεί σε μεγάλες τεχνικές εταιρίες και τράπεζες. Σήμερα, διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών. Από το 1998 μέχρι το 2023 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος. Έχει εκλεγεί και συμμετάσχει σε συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, όπως στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ). Το 2019 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού. Είναι Πρόεδρος του Lions Club Psychiko και Διευθυντής Φιλανθρωπίας του AHEPA Golf Club Hellinikon HJ-49.

Λένα (Ελένη) Κάραλη

Κάραλη Λένα (Ελένη)

Η Λένα (Ελένη) Κάραλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρίο Πατρών. Είναι κόρη του Κωνσταντίνου Κάραλη εστιάτορα και την Χαρίκλειας Ρουσάκου. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ και το 2014 απέκτησε Master στην Προστασία Μνημείων του ΕΜΠ. Η άριστη μεταπτυχιακή της εργασία για την αναστήλωση του Προπύλου και την αποκατάσταση της Αδριάνειας δεξαμενής και την ανάπλαση της πλατείας, έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον του Δήμου Αθηναίων και της ΕΥΔΑΠ. Από το 1995 διατηρεί στην Πάτρα και την Κηφισιά αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών και κατασκευής ιδιωτικών έργων, πολλά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί. Από το 2019 δραστηριοποιείται και στον τομέα του τουρισμού. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά. Έχει κάνει δύο γάμους και από το 2015 ζει στην Κηφισιά με τον γιο της και τον Ιατρό Νίκο Δαούτη.

Κελεσίδου Χρηστίνα

Κελεσίδου Χρηστίνα

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Απόφοιτη του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Β. Ελλάδος.
Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το 2010 Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στην Μ.Ε. Θεσσαλονίκης. Κατά τη θητεία της διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακή Σύμβουλος στη Διεύθυνση Πολιτισμού, Περιφερειακή Σύμβουλος στον Τομέα του Πολιτισμού, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει, επίσης, διατελέσει Αντιπρόεδρος και μέλος κοινωφελών ιδρυμάτων, επιστημονικών συλλόγων, δομών προστασίας παιδιών, καθώς και αθλητικών σωματείων.

Ιωάννα Κώστα

Κώστα Ιωάννα

Η Ιωάννα Κώστα γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1971. Τόπος κατοικίας Νάουσα Ημαθίας. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Πτυχίο Λογιστικών και Χρηματοοικονομικών Σπουδών. Υπάλληλος Ιδιωτικού τομέα: γραμματειακή υποστήριξη, ασφαλιστικός σύμβουλος, στέλεχος πωλήσεων. Ενασχόληση με τα κοινά: υποψήφια Δημοτική σύμβουλος για την πόλη της Νάουσας το 2002 και το 2006 και μέλος συντονιστικής επιτροπής τοπικής οργάνωσης Νάουσας ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Γεωργία Λαμπράκη

Λαμπράκη Γεωργία

Η Γεωργία Λαμπράκη είναι 44 ετών και κατάγεται από την Ιεράπετρα Κρήτης. Είναι Οικονομική Αναλύτρια με μεταπτυχιακό στο International Marketing. Το 2003 αποφοίτησε από τη σχολή Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης. Το 2005 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο International Marketing (University of the West of Scotland). Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της χρηματοοικονομικής & επιχειρηματικής ανάλυσης, του οικονομικού σχεδιασμού και της ανάπτυξης επιχειρηματικών καινοτόμων λύσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

Ελένη Μαθιοπούλου

Μαθιοπούλου Ελένη

Κατάγεται από την Αρκαδία και ζει στην Αθήνα. Είναι εκπαιδευτικός, πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, σε ιδιόκτητο Κέντρο Γλωσσών και στη συνέχεια ως εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας και συμμετείχε σε επιστημονικές ομάδες για τη σύνταξη συγκριτικών μελετών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εκπαίδευσης «EURYDICE» και του Ευρωπαϊκού Φορέα Ειδικής Αγωγής. Ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συμμετείχε στο Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας ως εξετάστρια, στην εκπόνηση ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS καθώς και στην υλοποίηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά.

Βασιλική Μανωλάκη

Μανωλάκη Βασιλική

Γεννήθηκε στα Χανιά, ζει δε και εργάζεται στην Ρόδο. Απόφοιτος του Ε.Κ.Π.Α. από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών–Δημόσιας Διοίκησης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διετέλεσε Σύμβουλος Εργασίας και Σύμβουλος EURES για τα Δωδεκάνησα στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (∆ΥΠΑ) από το 2003 ως το 2014. Από το 2015 ως το 2020 εκπόνησε σειρά Ερευνών Γεωπολιτικού-Γεωστρατηγικού περιεχομένου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και ∆ιά Βίου μάθησης «ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς ΑΕ. Επιχειρηματίας Τουρισμού σε οικογενειακές επιχειρήσεις από το 1990. Τίμησε την Ελληνική Σημαία δύο φορές ως Πρώτη Πανευρωπαϊκή και Πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Μαρία Μηλίνη - Διευθύντρια Επικοινωνίας Α.Λοβέρδου

Μηλίνη Μαρία

Διευθύντρια Επικοινωνίας Α.Λοβέρδου
Η Μαρία Δ. Μηλίνη γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1976, κατάγεται από τη Μακρινίτσα Πηλίου και εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1998. Σπούδασε Φιλολογία με εξειδίκευση στη Νεοελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δημοσιογραφία στη Σχολή του Ant1. Μιλά αγγλικά και γερμανικά. Είναι παντρεμένη από το 2004 με τον δικηγόρο Βόλου Κωστάκη Παπαδόπουλο και μητέρα της Πολυξένης-Ευδοκίας Παπαδοπούλου, φοιτήτριας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Υπήρξε ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι το 2016 οπότε συνεργάστηκε με τον Α.Λοβέρδο και έκτοτε δηλώνει «λοβερδική». Αγαπά την πολιτική και στρατιωτική ιστορία, τον Ολυμπιακό και το σκυλάκι της τη Βικτώρια.

Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα

Μουζάκα-Ιωαννίδου Λυδία

Χειρουργός-Γυναικολόγος- Mαστολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος Ελλάδος στην ECIBC της Ε.Ε. για τη σύνταξη νέων Ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών στη διάγνωση, στο screening και θεραπεία του καρκίνου του μαστού (2014-σήμερα). Εκπρόσωπος του ΠΙΣ στη UEMS για τις ανάγκες στη χειρουργική του καρκίνου του μαστού (2015-σήμερα) Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (1994-σήμερα) Ιδρυτής και Διευθυντής Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας & Υπουργείου Υγείας (2009 -σήμερα) Πραγματογνώμων στα Δικαστήρια Αθηνών στην ειδικότητά της (2015-σήμερα) Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, είναι αυτοδημιούργητη, σπούδασε Ιατρική εργαζόμενη.

Στυλιανός Μουζακίτης

Μουζακίτης Στυλιανός

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Τελείωσε τις βασικές βαθμίδες της εκπαίδευσής του στην Πάρο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα «Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων». Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην «Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας». Εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα, μεταξύ άλλων ως Οικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Αγρότης έως το 2013. Από το 2014 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Δημόσιος Υπάλληλος. Δραστήριος πολίτης που λαμβάνει ενεργό μέρος σε επιτροπές όπως «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» και «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Του αρέσει η ιστιοπλοΐα, είναι αθλητής ΑΜΕΑ και περήφανο μέλος των LGBTQIA + .

Μπαζαίος Ανδρέας

Μπαζαίος Ανδρέας

Ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Ανδρέας Μπαζαίος γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής και σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών. Υπηρέτησε ως Δόκιμος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο Λονδίνο (Fellow of the Royal College of Obstetricians & Gynaecologists), όπου εργάστηκε επί σειρά ετών, με εξειδίκευση στην Υπογονιμότητα και την Ενδοσκοπική Χειρουργική (MSc, University of Warwick).
Είναι Συντονιστής Υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Γυναικολογικού Τμήματος, μεγάλου Ιδιωτικού Μαιευτηρίου της Αθήνας, ενώ διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Νέο Ψυχικό.
Έχει συμμετάσχει, ως εθελοντής ιατρός, σε αποστολές σε άγονες περιοχές της Ελλάδας.
Θεωρεί ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας είναι η υπογεννητικότητα, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από την Πολιτεία.
Είναι έγγαμος, πατέρας 3 παιδιών και δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Μπουκουβάλα Μερόπη

Μπουκουβάλα Μερόπη

Ιατρός Αναισθησιολόγος ιπτάμενος. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και κατάγεται από την Δωδώνη Ιωαννίνων και την Δράμα.
Σπούδασε ιατρική με εξειδίκευση Αναισθησιολογία στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ. Εκπαιδεύτηκε στην αεροπορική ιατρική του Surrey University στο Ηνωμενο Βασίλειο. Εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στα Αραβικά Εμιράτα Culf Center for Aviation Studies.
Από το 2009 συνεργάζεται με αεροπορικές εταιρείες στην Αθήνα, Μιλάνο, Βιέννη και Αραβικά Εμιράτα. Συμμετείχε σε συνέδρια με επιστημονικές δημοσιεύσεις , ομιλίες και πανευρωπαϊκές μελέτες της EuropeanSociety of Anaesthesiology.
Το 2022 το Υπουργείο Υγείας των Αραβικών Εμιράτων της απένειμε το βραβείο του «First responder doctor οf the Year» Dubai Corporation for ambulance Services.
Τα τελευταία 5 έτη ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο στην «Air Ambulance it»

Μπουσγάς Δημήτριος

Μπούσγας Δημήτριος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Λύκειο και έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Bologna. Υπηρέτησε στην Υγειονομική Υπηρεσία Στρατού ως πολίτης-ιατρός και ως υπόχρεος υπηρεσίας Υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Λειψών Δωδεκανήσου και Κοσμά Αρκαδίας.
Εξειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στην Ορθοπεδική και Τραυματιολογία στο Νοσοκομείο Ατυχημάτων Κ.Α.Τ Κηφισιάς. Μετεκπαιδεύτηκε στη χρήση Laser στην Χειρουργική καθώς και στη χρήση Robot στην Ορθοπεδική. Από το 1988 εργάζεται στην Κλινική Αθλητικών Κακώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι και διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο. Ομιλεί Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά .

Αντώνιος Νέστορας

Νέστορας Αντώνιος

Ο Δρ. Αντώνιος Νέστορας είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του European Liberal Forum (ELF). Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Διακυβέρνησης του Vrije Universiteit Brussel (VUB). Το έργο του έχει δημοσιευθεί σε επιθεωρημένα περιοδικά, συλλογικούς τόμους, και βιβλία. Εμφανίζεται συχνά σε Ευρωπαϊκά ΜΜΕ όπως το EuroNews, Euractiv και EUObserver, ενώ είναι και αρχισυντάκτης του Future Europe Journal. Έχει διπλό διδακτορικό στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες από τα πανεπιστήμια των Βρυξελλών και της Αμβέρσας, ενώ του έχει απονεμηθεί η υποτροφία Huygens από το Πανεπιστήμιο του Leiden. Το βιβλίο του “Belonging to the West: Geopolitical Myths and Identity in Modern Greece” κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Brill. Είναι από την Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Θεοδώρα-Βιργινία (Ράνια) Ντάλλη

Ντάλλη Θεοδώρα-Βιργινία (Ράνια)

Η Θεοδώρα-Βιργινία (Ράνια) Ντάλλη γεννήθηκε στη Θήβα το 1968. Εισήχθη 17η στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με υποτροφία. Έχει Μάστερ στο Δημόσιο Δίκαιο από τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Μπορντώ και Μάστερ στις Σπουδές στην Εκπαίδευση από το ΕΑΠ. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρωσικά. Ασκεί μάχιμη δικηγορία. Διδάσκει Νομικά, Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στη δημόσια εκπαίδευση. Ασχολείται με την καλλιέργεια φυστικοδέντρων στα πατρογονικά κτήματα στη Φθιώτιδα. Εξελέγη Κοινοτική Σύμβουλος Κηφισιάς (2019-2023). Συμμετέχει σε θεσμικά όργανα των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2023 έως σήμερα). Είναι μητέρα δύο παιδιών, του γιατρού Παύλου Τσαμπάρη και της βιοχημικού Μαρίνας Τσαμπάρη.

Βασιλική Ξεπαπαδάκη Παπαδημητρίου

Ξεπαπαδάκη Παπαδημητρίου Βασιλική

Η Βασιλική Ξεπαπαδάκη Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1977. Κατάγεται από τον Δομοκό και τα Φάρσαλα όμως, ζει και δραστηριοποιείται στην Ρόδο . Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η διπλωματική διατριβή της αφορούσε στην ελληνοτουρκική διένεξη, της απονεμήθηκε υποτροφία ως πρωτεύσασα στο έτος και διετέλεσε μέλος της Μονάδας Έρευνας για την Διεθνή και Ευρωπαϊκή Πολιτική. Θήτευσε στον Δήμο Ρόδου ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος (2014-2019) και Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου (2020-2023) με κύρια πάντα αρμοδιότητα τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Διοίκησης και την ένταξη Έργων και Δράσεων σε εθνικές ή ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Υπηρέτησε τα Δωδεκάνησα ως Πρόεδρος ΔΣ της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ) και Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Leader/CLLD 2014-2020».

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

Αντιπρόεδρος κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ο Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου είναι Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Maitre de Conférences στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της La Rochelle (Γαλλία). Γεννήθηκε στην Πάτρα, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δικηγόρος και Διδάκτορας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Poitiers (Γαλλία). Τον Δεκέμβριο του 2009 εξελέγη Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και άσκησε τα καθήκοντά του μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οπότε και ορίσθηκε Υφυπουργός Παιδείας (2012-2013). Κατά την περίοδο 2015-2019 διετέλεσε Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει αναπτύξει ευρωπαϊκές δράσεις για τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μετανάστευση. Το 2003, η Γαλλική Δημοκρατία του απένειμε το Παράσημο της Τάξης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.

Παπαϊωάννου Σοφία

Παπαϊωάννου Σοφία

Γεννήθηκε στο Αμβούργο από γονείς μετανάστες. Ο πατέρας της είναι γεννημένος στην Ημαθία ενώ η μητέρα της έχει μικρασιατική καταγωγή. Μεγάλωσε στην Βέροια απ’ όπου έφυγε μετά την ενηλικίωση της. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Καλομοίρη, έχει έναν γιο και ζει στη Νέα Ερυθραία.
Η αγάπη της για τα ζώα την οδήγησε από την παιδική της ηλικία σε έντονη φιλοζωική δράση. Παράλληλα, το ενδιαφέρον της για τον συνάνθρωπο και την κοινωνική δικαιοσύνη, ήταν τα κίνητρα της ενασχόλησης της, από την εφηβεία της ακόμη, με τα κοινά.
Δούλεψε για πολλά χρόνια στον χώρο της εξυπηρέτησης πελατών και των δημοσίων σχέσεων.
Τα τελευταία χρόνια αφοσιώθηκε στη φιλανθρωπική και φιλοζωική δράση, καθώς το μεγαλύτερο διάστημα είναι άνεργη, ή εργάζεται περιστασιακά.

Πασχαλέρη Ειρήνη

Πασχαλέρη Ειρήνη

Η Ειρήνη Πασχαλέρη είναι βιολόγος απόφοιτος του Α.Π.Θ. και του Kings College of London όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής.
Εργάζεται από το 2002 ως ελεύθερος επαγγελματίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από το 2011 είναι και μέλος της διοίκησης στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Φροντίζω».
Συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την υγεία και το ευ ζην, αρθρογραφεί συστηματικά σε sites και περιοδικά και είναι συγγραφέας βιβλίου διατροφικής εκπαίδευσης της ελληνικής οικογένειας.
Διοργανώνει για 14 συνεχόμενα χρονιά την ημερίδα «babyboomevent» με κοινωνικό σκοπό την δωρεάν ενημέρωση των νέων γονέων. Είναι μητέρα δυο παιδιών του Κυριάκου και της Φιλίππας.

Παντελής Περιβολάρης

Περιβολάρης Παντελής

Βραβευμένος δημοσιογράφος με καριέρα για περισσότερα από 30 χρόνια στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Επιστήμων του Ελληνικού Πολιτισμού, με μεταπτυχιακές σπουδές στη νεότερη και σύγχρονη πολιτική, ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία και υποψήφιος διδάκτορας στις μεσογειακές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές σχέσεις. Συγγραφέας, εν ενεργεία αθλητής του μπάσκετ, παντρεμένος με δύο παιδιά και με μία υιοθετημένη αδέσποτη σκυλίτσα. Γεννημένος στις ΗΠΑ το 1973, έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια Καστοριάς με το ΠΑΣΟΚ. Έχει τιμηθεί στις ΗΠΑ για την προσφορά του στον αθλητισμό. Η ιστορική, επιστημονική του μελέτη, Η «Αλλαγή» και η αλλαγή στο Κυπριακό, Ανδρέας Παπανδρέου και Κύπρος 1981-1989 συγκέντρωσε πολύ θερμά σχόλια από ακαδημαϊκούς, πολιτικούς όλων των πολιτικών παρατάξεων και Κυπρίους αξιωματούχους.

Ιωάννα Πετούση

Πετούση Ιωάννα

Γεννημένη στις Σέρρες και μεγαλωμένη σε οικογένεια στρατιωτικού. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής Ιασίου της Ρουμανίας και με εξειδίκευση στη Γενική Στοματολογία. Τα τελευταία 26 χρόνια διατηρώ ιδιωτικό Οδοντιατρείο στον Πειραιά και κατοικώ στον Άλιμο. Είμαι επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης σε Γενική Ιδιωτική Κλινική του Πειραιά και στην εταιρία παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, SOS Ιατροί ΑΕ. Έχω συμμετάσχει σε εθελοντικές Οδοντιατρικές δράσεις και σε πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενεργό μέλος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ με καθήκοντα Συντονίστριας του Τομέα Υγείας. Μιλάω Αγγλικά και Ρουμάνικα. Στόχος μου είναι η ουσιαστική συμβολή μου στο όραμα μίας ανανεωμένης Ευρώπης με ενεργούς και αποτελεσματικούς Έλληνες αντιπροσώπους.

Πολίτης Αντώνιος (Μαριαντώνης)

Πολίτης Μάριος Αντώνιος [Μαριαντώνης]

Γεννήθηκε Ιούνιο του 1985 στο Κάιρο της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Η αγάπη του για την Ελλάδα τον έφερε στην Αθήνα να φοιτήσει στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Η ενασχόληση με τα κοινά της σχολής τον ώθησε να αλλάξει κατεύθυνση και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο State University of New York, Empire StateCollege που αποφοίτησε με άριστα. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, αραβικά. Εργάστηκε εθελοντικά σε ένα ίδρυμα ελληνικού πολιτισμού. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας όντας συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και δραστηριοποιείται με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Αχαΐα. Διαμένει μεταξύ της Γλυφάδας και Αιγείρας (Αχαΐα). Είναι μέλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και της ΑΧΕΠΑ.

Φιοράντης Σίμος

Σαραντέας Παναγιώτης

2022-σήμερα, Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, PhD Φιλοσοφίας, Κατεύθυνση – Ηθική της Τεχνολογίας.
2022-2023, Βοηθός διδασκαλίας: Εισαγωγή στη Φιλοσοφία, Ηθική Δεδομένα και Τεχνολογία, Σύγκρουση Ιδεών.
2023, Βοηθός Έρευνας: National Science Foundation grant – Ηθική της Προγνωστικής Αστυνόμευσης.
2017-2020, Πανεπιστήμιο του St Andrews, Σκοτία, St Andrews and Stirling Philosophy Graduate Program (SASP), M.Phil. Φιλοσοφία.
2019-2020, Πανεπιστήμιο Fribourg, Ελβετία, Φιλοσοφία, Εαρινό Εξάμηνο, (Ελβετικό-Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας).
2013-2017, Πανεπιστήμιο του Stirling, Σκοτία, B.A. (Hons.) Φιλοσοφία.
2015-2016, Πανεπιστήμιο Lingnan, Hong Kong SAR, Philosophy, Spring Semester, (Διεθνής Ανταλλαγή).

Βασίλης Σίμος

Σίμος Βασίλης

Πολιτικός Εκπρόσωπος κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
Ο Βασίλης Σίμος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου το 1991 και κατοικεί στα Κάτω Πατήσια. Είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών και διατηρεί εκεί 2 ιχθυοπωλεία. Απόφοιτος του 65ου Γενικού Λυκείου Αθηνών, σπούδασε Λογιστική & Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης και είναι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας. Έχει ασχοληθεί ενεργά στο χώρο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στο κομμάτι της παρουσίασης ψυχαγωγικών εκπομπών. Έχει γνώση Αγγλικών και Γερμανικών. Στον ελεύθερο του χρόνο δεν θα χάσει στιγμή για άθληση όντας λάτρης του αθλητισμού. Μότο του: όλα αλλάζουν με την «τριβή».

Ιωάννα Σπανομάρκου

Σπανομάρκου Ιωάννα

Η Ιωάννα Σπανομάρκου είναι παραγωγός, οικονομολόγος κι επιχειρηματίας, εξειδικευμένη στο budgeting και risk management στον κινηματογράφο/μουσική βιομηχανία. Είναι βραβευμένη σε διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ και μέλος της επιτροπής ψηφοφορίας των GRAMMY. Δημιουργίες της έχουν συμπεριληφθεί σε ταινίες/σειρές σε Netflix και AppleTv. Προωθεί επενδύσεις στον ελληνικό κινηματογράφο, αναδεικνύοντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή. Από νεαρή ηλικία ασχολείται ενεργά με την πολιτική, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ουσιαστική αντιπροσώπευση των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Η αγάπη της για την ιστορία και τον πολιτισμό, αποτελεί άσβεστο πάθος για εκείνη, που συνοδεύει ολόκληρη την πορεία της. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού.

Φιοράντης Σίμος

Φιοράντης Σίμος

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1956. Από το 1976 έως το 1979 στο Εθνικό Θέατρο αριστούχος και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις (Θέατρο της Άνοιξης, Αρχαία θέατρα Δελφοί, Φεστιβάλ Αθηνών, Ηρώδειο, ΕΡΤ, QueenElisabeth Hall κ.α.) έως το 1986.
Από το 1986 ξεκίνησε καριέρα ασφαλιστή, αρχικά στην ΝΝ και μετά, σε άλλες εταιρείες συνεχίζοντάς και την επιμόρφωσή του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Συνταξιούχος από το 2020, από την GROUPAMA.

Χατζηιακώβου Βασίλειος

Χατζηιακώβου Βασίλειος

Γεννήθηκε (1965) και μεγάλωσε στις Σέρρες.
Από το 1984 στον χώρο του βιβλίου διαγράφει σημαντική πορεία στις εκδόσεις και την πνευματική παραγωγή, εκδίδοντας και προωθώντας το έργο κορυφαίων συγγραφέων, γνωστών Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών. Το 1999 επιβραβεύεται από τους συναδέλφους του ως ο νεότερος πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών. Έχουν προηγηθεί αγώνες του για την οργάνωση και ανάδειξη φορέων για την ενίσχυση της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Πρωτεργάτης στην τεράστια υπόθεση των «Ανοικτών στην Κοινωνία» Σχολικών Βιβλιοθηκών.
Η μεγάλη αγάπη του για την ποίηση και την μουσική τον καθιστά παραγωγό αξιόλογου αριθμού δίσκων (cd) κυρίως δημιουργών και σχημάτων της νεότερης γενιάς.
Το πρόσωπο του έχει συνδεθεί με σημαντικά ονόματα και στιγμές του Πολιτισμού μας μέσα από πλήθος πολυποίκιλων εκδηλώσεων και δράσεων για την ανάδειξη της πνευματικής μας κληρονομιάς.

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Αυγενάκης για την «Αγροτική Πολιτική & Ευρωπαϊκή Ένωση» σε εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Επόμενο άρθροΚΚΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη: «Μια ακόμη προσπάθεια να εξαπατηθεί ο λαός της περιοχής»