Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλεξανδρούπολης οργανώνει εκδρομή σε αρχαία Τραϊανούπολη και Φέρες, ακολουθώντας την αρχαία Εγνατία Οδό και παρακολουθώντας την ιστορική εξέλιξη της περιοχής μέσα στους αιώνες μέχρι σήμερα…

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:30

Πρόκειται για πανάρχαια διαδρομή, ενεργή ως τις μέρες μας! Θα προσπαθήσουμε να σκεφτούμε και να κατανοήσουμε πως μπορεί να ζούσαν οι άνθρωποι σε παλαιότερες εποχές. … Ποιες ήταν οι ανάγκες τους; Πώς τις κάλυπταν;

Τί είναι το Λαϊκό Φροντιστήριο;

 Με πρωτοβουλία:

  • του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»,
  • του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου,
  • της Ένωσης Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας,
  • του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης και
  • του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών

συγκροτήθηκε το Λαϊκό Φροντιστήριο, το οποίο για 5η χρονιά οργανώνει δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και άλλοι συναγωνιστές, τόσο εκπαιδευτικοί όσο και φοιτητές.

Για μας τα μαθήματα αυτά έχουν την έννοια της ανακούφισης από το άμεσο πρόβλημα αλλά και της αλληλεγγύης στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, οι οποίοι σχετίζονται με την ανεργία, τη δραματική μείωση του εισοδήματος, τη στέρηση ακόμη και του δικαιώματος στο όνειρο, δε μπορούν ωστόσο να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους μόνο με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

H λύση βρίσκεται μέσα στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά. Στο σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, χωρίς να πληρώνουν οι γονείς.

Για αυτό το σχολείο καλούμε να παλέψουν όλοι: οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

 Αγώνας και γνώση όμως πηγαίνουν μαζί!

 Έτσι, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιούμε μία ακόμη εκδρομή στον τόπο και το χρόνο, επισκεπτόμενοι την αρχαία Τραϊανούπολη και τις Φέρες, ακολουθώντας την αρχαία Εγνατία Οδό. Θα περιηγηθούμε στο χώρο, θα μιλήσουμε για το παρελθόν και, κυρίως, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πως κάποιες «πέτρες» μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για την ανθρώπινη ζωή.

Μετά την περιήγηση θα κάνουμε πικ-νικ και θα διασκεδάσουμε!

Η αναχώρηση θα γίνει με αυτοκίνητα στις 09:30 πμ. από το πάρκινγκ του γηπέδου, απέναντι από το πάρκο Εγνατία.

 Σας καλούμε λοιπόν όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε αυτή μας την εκδρομή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας – δηλώσεις συμμετοχής: 6947839524, 6978486912

Προηγούμενο άρθροΔύο εντάξεις έργων ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ στο Δήμο Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροΝέα σύνθεση στο Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης