ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλεξανδρούπολης οργανώνει Ιστορικό Περίπατο στην πόλη μας τη Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30. Το Διδασκαλείο στη θέση της Λέσχης Αξιωματικών. Μέσα από τα μνημεία – και με αφορμή αυτά – θα γίνει ένα «σκάλισμα» της Ιστορίας της πόλης. Πολύ περισσότερο, θα μιλήσουμε για το ποιος γράφει την Ιστορία, για τον πρωταγωνιστή ΛΑΟ.

Η Ιστορία αλλιώς λοιπόν… μας περιμένει!

Πρόγραμμα Ιστορικού Περιπάτου Κυριακή 28 Μαΐου 2017

 Συγκέντρωση – αφετηρία στις 18:30 στο Γυμνάσια (είσοδος 1ου Γυμνασίου)

 Συμμαχικά νεκροταφεία

 Αρμένικη εκκλησία

 Εθνολογικό Μουσείο

 Καπνομάγαζο – Δημοτική Βιβλιοθήκη

 Άγιος Νικόλαος

 Καθολική Εκκλησία

 Ζαρίφειος Ακαδημία

 Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας

 Ταχυδρομείο

 Φάρος

 Σιδηροδρομικός Σταθμός

 Λιμάνι

Μία βόλτα που θα μας κάνει να δούμε την πόλη μας με άλλο μάτι, πιο υποψιασμένο. Και συνεχίζουμε την Ιστορία

Τί είναι το Λαϊκό Φροντιστήριο;

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, του Σωματείου Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης και του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών συγκροτήθηκε το Λαϊκό Φροντιστήριο, το οποίο για 4η χρονιά οργάνωσε μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και άλλοι συναγωνιστές, τόσο εκπαιδευτικοί όσο και φοιτητές. Για μας τα μαθήματα αυτά έχουν την έννοια της ανακούφισης από το άμεσο πρόβλημα αλλά και της αλληλεγγύης στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, οι οποίοι σχετίζονται με την ανεργία, τη δραματική μείωση του εισοδήματος, τη στέρηση ακόμη και του δικαιώματος στο όνειρο, δε μπορούν ωστόσο να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους μόνο με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

H λύση βρίσκεται μέσα στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά. Στο σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, χωρίς να πληρώνουν οι γονείς. Για αυτό το σχολείο καλούμε να παλέψουν όλοι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Αγώνας και γνώση όμως πηγαίνουν μαζί.

Έτσι, λίγο πριν κλείσει η σχολική χρονιά, πραγματοποιούμε μια βόλτα, έναν περίπατο μέσα από δρόμους και συνοικίες, μπροστά από κτήρια που έχουν ιστορική αξία και μνήμη και συνήθως το αγνοούμε. Καλό καλοκαίρι – ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947839524, 6986210343, 6978486912

Προηγούμενο άρθροΗ Δημοτική Αρχή απαντά: “Θα αξιοποιηθεί το παλαιό κολυμβητήριο”
Επόμενο άρθροΑπό τις 13 Ιουνίου η σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο