ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: “Η έλευση της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναβάλλεται για ακόμη μία φορά και απ’ ότι φαίνεται θα περιμένει για πολύ ακόμη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:42
458 0

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει:

Ένα σχεδόν μήνα μετά από 6ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κομοτηνή και τις κενές περιεχομένου εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, αποδεικνύεται ότι η έλευση της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναβάλλεται για ακόμη μία φορά και απ’ ότι φαίνεται θα περιμένει για πολύ ακόμη. Επιβεβαιώνεται περισσότερο από ποτέ τόσο το επίκαιρο της από 22-11-2017 Ερώτησης των Βουλευτών με «Το Ποτάμι» Γιώργου Μαυρωτά (Αττικής), Γιώργου Αμυρά (Β΄ Αθήνας) και Γρηγόρη Ψαριανού (Β΄ Αθήνας), προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, όσο και η ανικανότητα και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διαδικασία ένταξης ιδιωτικών επενδύσεων στις ευεργετικές διατάξεις του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Η Κυβέρνηση μπροστά από τη λέξη «σχεδιασμός» αποδεικνύει κάθε φορά ότι το μόνο επίθετο που μπορεί να βάλει είναι «επικοινωνιακός» και σίγουρα όχι «αναπτυξιακός». Άλλωστε αυτό καταδεικνύουν και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λαμπριανίδη, ο οποίος ενώ στα μέσα Νοεμβρίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, υποσχόταν ότι για τα 52 επενδυτικά σχέδια που υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η διαδικασία αξιολόγησης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, και ότι οι προσωρινοί πίνακες υπαγωγής θα έχουν αναρτηθεί μέχρι τέλος του ίδιου μήνα, τίποτα από όλα αυτά και προφανώς δεν έγινε. Έωλες υποσχέσεις χάριν της εφήμερης επικοινωνίας και της δημιουργίας εντυπώσεων για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα, με πραγματικό αντίκτυπο όμως στην οικονομία και την ανάπτυξη.

Τα παραπάνω αποδεικνύει το γεγονός ότι, μόλις στις 30-11-2017 αναρτήθηκαν στη Διαύγεια οι συγκροτήσεις των δύο Επιτροπών Αξιολόγησης του άρθρου 14 του Αναπτυξιακού Νόμου, οι εργασίες των οποίων είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν, προκειμένου να εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες ένταξης επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του καθεστώτος «Γενικής Επιχειρηματικότητας».

Προφανώς ανάλογες μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζονται και στις υπόλοιπες Περιφέρειες αλλά και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, για αυτό και καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του για την πρωτοφανή και πασιφανή μικρή παραγωγικότητα ενός από τα πιο κρίσιμα για την ανάπτυξη της χώρας, Υπουργεία.

Σχετικά άρθρα

Το ΕΠΑΜ για τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Σεπτεμβρίου 2015 0
Το χειρότερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα  για την πλειοψηφία των πολιτών και για την ίδια την χώρα, ανέδειξαν οι κάλπες το…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η υπομονή των αγροτών του Έβρου εξαντλήθηκε… Κενό γράμμα οι υποσχέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις!”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2018 0
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,…

Επίσκεψη του προεδρείου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ” στον Υπουργό Υγείας

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Σεπτεμβρίου 2019 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ορεστιάδα, 19. Σεπτεμβρίου 2019 Θέμα: Επίσκεψη του προεδρείου του Συλλόγου στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια τις 19/09/19…