Το «προΣfEEρουμε» έρχεται στην Αλεξανδρούπολη & Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε στις: at 22 Μαΐου 2017
467 0

Σε μια δύσκολη εποχή όπως η σημερινή, η αγκαλιά του «προΣfΕΕρουμε» έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2016 ένα μεγάλο οδοιπορικό σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας (Ρόδο, Φλώρινα, Ιωάννινα) με σκοπό να υποστηρίξει ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες και ιδιαίτερα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Πασχάλης Αποστολίδης θα επισκεφθούν, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, την πόλη της Αλεξανδρούπολης και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, την πόλη της Ξάνθης, επόμενους σταθμούς του Προγράμματος, συνοδεία κλιμακίου του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ.

Σκοπός των επισκέψεων θα είναι η διάθεση φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού, ειδών πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικού υλικού σε μαθητές των Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό & Γυμνάσιο) και σε σπουδαστές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης, καθώς και στο Παράρτημα ατόμων με αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα είδη αποτελούν δωρεά του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και των εταιριών μελών του.

Παράλληλα, όπως και στις προηγούμενες πόλεις, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό και τους γονείς των μαθητών των ανωτέρω ιδρυμάτων και Δομών, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα αγωγής υγείας και προσφοράς, σύμφωνα πάντα με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων και για την πληρέστερη ενημέρωση των τοπικών αρχών και του κοινού, οι Πρόεδροι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος θα παραχωρήσουν κοινές Συνεντεύξεις Τύπου: την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, στις 13:00, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (Σουλίου 2, Αίθουσα “ΑΡΜΟΝΙΑ”) και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στις 13:30, στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, (Δ/νση: Βενιζέλου 1).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Απριλίου 2021 0
Την Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης» μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης…

Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, 2016 λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιανουαρίου 2016 0
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 Λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), η ΑEGEAN και…