Ο Δήμος Διδυμοτείχου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια του Διδυμοτείχου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 2024

Σάββατο 18 Μαΐου

Τα Μουσεία της πόλης συμμετέχουν με δωρεάν είσοδο στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης του Διδυμοτείχου.

Ώρες επισκέψεων

  1. Εκκλησιαστικό Μουσείο Μητρόπολης Διδυμοτείχου: 11:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00.
  2. Βυζαντινό Μουσείο: 13:00 – 20:00.
  3. Στρατιωτικό Μουσείο: 08:30 – 21:00.
  4. Λαογραφικό Μουσείο: 10:00 – 13:00.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λαογραφικού Μουσείου Διδυμοτείχου στα πλαίσια του εορτασμού των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης του Διδυμοτείχου και συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων παρουσιάζει την κατασκευή «Πειστηρίου Αρραβώνων» (Φούντα) των παρέβριων χωριών του Διδυμοτείχου. Ώρες επισκέψεων 10:00 έως 13:00. Είσοδος ελεύθερη.

20:00 Θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου με τίτλο «Εκείνος και εκείνος» του Κώστα Μουρσελά, από τη θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου “Το Κάστρο”. Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 19 Μαΐου

07:00 Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, ιερουργούντως του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

10:15 Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

10:45 Επετειακή ομιλία από την Δρ. Ανθή Παπαδοπούλου, Μεταδιδάκτωρ Παιδαγωγικής – Φιλόλογος στο Γυμνάσιο Μεταξάδων και Υπεύθυνη προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

15:00 Υποδοχή της Ιεράς εικόνας Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας.

16:30 6ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ με εκκίνηση από τον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας.

Αγώνες:

  • ΑΜΕΑ, Παιδικό με έναρξη στις 16:45 από το Δημοτικό Στάδιο προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας,
  • 10.000 και 5.000 μέτρων με αφετηρία από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας και έναρξη στις 17:00 και 18:00 αντίστοιχα.

19:30 Συναυλία με τον τραγουδιστή Παναγιώτη Δόβρη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων, στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας.

Επισημαίνεται ότι για την Κυριακή 19 Μαΐου θα ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διενέργεια του Αγώνα Κάστρου, ενώ το πάρκινγκ στον αύλειο χώρου του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας θα απαγορεύεται η στάθμευση καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Εναλλακτικά, θα δημιουργηθεί προσωρινός χώρος πάρκινγκ στον αύλειο χώρο των Γυμνασίων για αθλούμενους και προσκυνητές με είσοδο από την οδό Τρίποδος (Βυζαντινό Μουσείο).

Δευτέρα 20 Μαΐου

20:00 Εκδήλωση του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση» με θέμα: «Ας ζήσουμε στο Διδυμότειχο του 1930» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου.

Η εκδήλωση αφορά μία έκθεση – παρουσίαση της εφημερίδας «Θράκη» που εκδιδόταν στο Διδυμότειχο στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όπου στην υπόψη εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα αναγνωστούν άρθρα από τα πρωτότυπα φύλλα του 1930, τα οποία αφορούν πτυχές της καθημερινότητας και του δημοσίου βίου του Διδυμοτείχου και της Περιφέρειάς του.

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ως Κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα
Επόμενο άρθροΘωμάς Καλοκύρης: «Να καταγγελθεί άμεσα η Συμφωνία των Πρεσπών – Πρέπει η Ελλάδα να δείξει ότι δεν συμφωνεί με αυτά που κάνουν τα Σκόπια»