Το πρώτο διήμερο της συμμετοχής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:18
346 0

Με πολύ ενδιαφέρον από το κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση, με σημαντικούς επισκέπτες και σε κλίμα αισιοδοξίας κύλησε το πρώτο διήμερο της συμμετοχής του Δ.Π.Θ. στην 84η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.  Το Πανεπιστήμιο είναι παρόν σε προβεβλημένη θέση στο stand 26 του Περιπτέρου 14 της ΔΕΘ που είναι αφιερωμένο στη θεματική ενότητα AKADEMIA –Εκπαίδευση-Έρευνα-Καινοτομία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 11:15 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Διγαλάκη και τον Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Απ. Δημητρόπουλο, τέλεσε τα εγκαίνια του περιπτέρου του Δ.Π.Θ. παρουσία των πρυτανικών αρχών, Κοσμητόρων, Προέδρων Τμημάτων, Καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου, προσκεκλημένων αρχών της Θράκης και πρυτανικών αρχών άλλων Ελληνικών Πανεπιστημίων.  Στη συνέχεια η Υπουργός, ο Υφυπουργός και οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στο περίπτερο του Δ.Π.Θ από τις πρυτανικές αρχές, τους Καθηγητές και τους φοιτητές που παρουσίασαν αποτελέσματα έρευνας και καινοτόμες δράσεις τους.

Τον εκθεσιακό χώρο του Δ.Π.Θ. τίμησαν με την παρουσία τους και ξεναγήθηκαν στα εκθέματα, μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος ήταν παρών στα εγκαίνια, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Ευρωβουλευτής κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Α. Γραβάνης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κα Κ. Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ροδόπης κ. Α. Βαφειάδης.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Περίπτερο 13 κοινή εκδήλωση του Δ.Π.Θ. και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με θέμα «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας», την οποία χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ενώ εισήγηση έκανε η Αντιπρύτανης Έρευνας του Δ.Π.Θ. Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.

Πληροφοριακά έντυπα, προωθητικό υλικό και δώρα δίνονται στους επισκέπτες του περιπτέρου του Δ.Π.Θ. που περιμένει το κοινό, μικρούς και μεγάλους, φοιτητές και μαθητές, και ενημερώνει για τα προγράμματα και τις δράσεις του, έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 που κλείνει η 84η ΔΕΘ.

 

Ημέρες και ώρες  λειτουργίας της Έκθεσης :

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ : 10:00-22:00

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00

Σχετικά άρθρα

Διακομιδή 6χρονου από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη με σκάφος του Λιμενικού

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2018 0
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε σήμερα, διακομιδή 6χρονου ασθενή, από το λιμένα της…

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2020 0
Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκρέκας, ο…