Το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα ερευνήσει το έργο των σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:11
458 0

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή και λειτουργία μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», «αφύπνισε» και τη διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία ανέλαβε πρωτοβουλία, για τη συγκρότηση μιας επιστημονικής επιτροπής, που θα ερευνήσει το ζήτημα από νομικής και τεχνικής απόψεως. Η επιτροπή αυτή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Θανάσης Μητρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, θα χρησιμοποιήσει ως «οδηγό» της έρευνας που θα πραγματοποιήσει την μελέτη περιβαλλοντικών όρων που κατέθεσε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για την κατασκευή των σταθμών διοδίων (μετωπικών και πλευρικών), στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα της επιτροπής, τότε και μόνο τότε το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα ανακοινώσει τη θέση του για τη λειτουργία του σταθμού στην «Άσπρη Άμμο» και των υπόλοιπων σταθμών σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, που εγκρίθηκαν με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.).

Η έρευνα, πρόσθεσε ο καθηγητής, Σπύρος Ραψομανίκης, θα κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος θα αφορά τη διερεύνηση της νομιμότητας, δηλαδή κατά πόσο εφαρμόστηκε η νομοθεσία στη σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών όρων και γενικότερα στη διαδικασία για τη χορήγηση άδειας στο έργο. Ο δεύτερος άξονας, θα αφορά τον τεχνικό μέρος του έργου, για το οποίο θα γίνουν κάποιες μετρήσεις και, το κυριότερο, έλεγχος της μελέτης περιβαλλοντικών όρων. «Έχουμε κάποια πειραματικά δεδομένα για την ατμόσφαιρα, αλλά χρειαζόμαστε την μελέτη περιβαλλοντικών όρων, για να διαπιστώσουμε εάν όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Στην επιτροπή συμμετέχουν, ακόμα, ο καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αχιλλέας Χριστοφορίδης, ο οποίος μίλησε για την ηχορύπανση, λόγω της πιθανής διέλευσης των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων μέσα από την πόλη της Καβάλας και ο Κωστής Σιμιτσής, νομικός σύμβουλος του ιδρύματος. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, επίσης, ειπώθηκε ότι η εκτροπή οχημάτων στον σταθμό διοδίων της Μουσθένης είναι 40%, σύμφωνα με την μέτρηση που έγινε.

www.k-tipos.gr

Σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαΐου 2019 0
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη Απεργία για την 1η Μάη και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους…

Τί σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό; Του Αναστάσιου Λαυρέντζου

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαρτίου 2016 0
  Μετά από σειρά διαβουλεύσεων οριστικοποιήθηκε τελικά στις 19 Μαρτίου η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, η…