Το 2o Umami Festival άνοιξε τις πύλες του – Το οινικό και γαστρονομικό ταξίδι ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη!

Δημοσιεύτηκε στις: at 21 Απριλίου 2018
1789 0

Το Umami Festival είναι η μεγαλύτερη ως τώρα διοργάνωση της TU events. Πρόκειται για το πρώτο premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, το οποίο προβάλλει τον ελληνικό οίνο και τους σημαντικούς Έλληνες οινοπαραγωγούς ταυτόχρονα με τα ιδιαίτερα προϊόντα και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων.

Η ανοικτή για το κοινό αλλά και τους επαγγελματίες διοργάνωση, έχει premium χαρακτήρα και σκοπό να επεκτείνει και να προβάλλει τον επώνυμο ελληνικό οίνο και τα ιδιαίτερα προϊόντα εστίασης, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Το Umami Festival Thrace ’18 ξεκίνησε με το καθιερωμένο Δείπνο των Oινοπαραγωγών / Αποσταγματοποιών

Οι παραγωγοί του Umami Festival Thrace ’18 απόλαυσαν στο πιάτο τους , τις δημιουργίες του Ηλία Μαμαλάκη και Χρόνη Δαμαλά

Το διήμερο 21 και 22 Απρίλιου 2018 σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα  γαστρονομίας.

Εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας έδωσαν τον παρόν στην Αλεξανδρούπολη μέσω του Umami Festival

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού street food με κρασί.

Το Πρόγραμμα

Παρασκευή 20 Απριλίου

20.00 : Δείπνο οινοπαραγωγών / Αποσταγματοποιών
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης


Σάββατο 21 Απριλίου

13.00 – 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
17.00 – 18.30 : Μasterclass Ελαιολάδου (Ηλίας Μαμαλάκης / Παύλος Γεωργιάδης)
21.00 : Γαστρονομικό & οινικό δείπνο με προσκεκλημένο σεφ τον Χρόνη Δαμαλά και Γιάννη Καρακάση MW σε μοναδικούς συνδιασμούς κρασιών.

Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης


Κυριακή 22 Απριλίου

10.30 – 11.30 : Παρουσίαση CEVI “Η πανευρωπαϊκή ομοσπονδία ανεξάρτητων παραγωγών έρχεται από την Γαλλία για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της, σε ανεξάρτητους παραγωγούς οινοπαραγωγούς & παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων.”

12.30 – 14.30 : Masterclass “Οι καλύτεροι συνδυασμοί κρασιού με dry aged κρέατα”. (Νίκος Κεχαγιάς / Γιάννης Καρακάσης MW / Στάθης Ευσταθίου)

14.00 – 17.00 : Μεσημεριανό γεύμα με το «ΜΕΖΕΝ» από τον Βόλο. Μεσημεριανό με ιδιαίτερους μεζέδες και κορυφαία τσίπουρα.

13.00 – 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ

17.30 – 19.00 : Masterclass: Ιδιαίτερα τυριά δίπλα σε οίνους & αποσταγμάτα (Ηλίας Μαμαλάκης / Νικόλας Γιαννόπουλος Sommelier)

19.00 – 20.30 : Aficionado Masterclass Γευσιγνωσία Κουβανέζικου πούρου, αποσταγμάτων και premium σοκολάτας (Νικόλας Γιαννόπουλος Dip WSET / Ιδρυτής Oenophorum)

*Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

 

 

Σχετικά άρθρα

Όλγας Βρετοπούλου: “Η συγκεκριμένη δήλωση είναι προσωπικό κειμένου του κ. Παρασκευοπούλου – Στην ΔΕΕΠ Έβρου δεν συνεδριάσαμε για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου”

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιανουαρίου 2021 0
Σε ανακοινωση της , η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Έβρου (πρώην ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας αναφερει:  Με αφορμή την πρόσφατη…