Το Umami Festival άνοιξε τις πύλες του – Το οινικό και γαστρονομικό ταξίδι ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη

674 0

Το πρώτο Φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας Θράκης (Umami Festival 2017) άνοιξε τις πύλες του το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αλεξανδρούπολη το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου γίνεται πόλος έλξης για όσους αγαπούν το κρασί και το φαγητό.

Διακεκριμένοι σεφ παγκόσμιας κλάσης, οινοπαραγωγοί και γευσιγνώστες βρίσκονται στην περιοχή δημιουργώντας ένα διήμερο πανδαισίας γεύσεων.

Σημαντικότεροι Έλληνες οινοπαραγωγοί δίνουν το παρών στο Umami Festival και οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα  να δοκιμάσουν όλη την γκάμα των κρασιών τους.

3 βραβευμένοι σεφ απογειώσουν την γαστρονομική σκηνή σε δυο δείπνα

Παράλληλα με το φεστιβάλ οίνου, θα πραγματοποιηθούν και δύο masterclass, ένα αφιερωμένο στον συνδυασμό οίνου και τυριών κι ένα αφιερωμένο στο Ξινόμαυρο από τον Στέλιο Μπουτάρη.

Το Umami Festival διοργανώνει ο Γιώργος Τουρατζής, με στόχο «να γίνει η αφετηρία ενεργειών που θα βοηθήσουν σημαντικά την εξέλιξη της οινογαστρονομικής κουλτούρας, η οποία θα κάνει τη Θράκη σημείο αναφοράς σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες».

Για το πρώτο Umami Festival 2017 βρίσκονται στην Θράκη υποστηρικτές από: Τουρκία, Βουλγαρία, Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία και όλα φυσικά τα σημεία της Ελλάδας

Με κάθε εισιτήριο, κάθε παρουσία στα masterclass και κάθε πιάτο στα γαστρονομικά events, ενισχύετε το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης.

Ρεπορταζ Γιάννης Ναλμπάντης

Σχετικά άρθρα

Αγιασμός στο ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιουλίου 2017 0
Αγιασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ταχύπλοο ΖΕΦΥΡΟΣ της εταιρείας SAOS Ferries του κ. Φώτη Μανούση Tο ταχύπλοο θα εκτελεί…

Λιμενική Ακαδημία – Master Plan – Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – LNG – Λιμενικό Σώμα – Αλιευτικές δραστηριότητες , στο τραπέζι των επαφών Κουρουμπλή , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2018 0
Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, θα βρίσκεται…