Τρίτη δόση: Ανοίγει η πλατφόρμα για άνω 60 ετών και τους υγειονομικούς

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:09
200 0

Όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν κάνει μία ή δυο δόσεις δεν πρέπει να κάνουν τρίτη δόση. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στου υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στον απόηχο των σημερινών 2.130 κρουσμάτων.

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι:

-Όσοι έχουν εμβολιαστεί με mRNA και με Astra Zeneca εμβόλιο στην πρώτη φάση, θα κάνουν τρίτη δόση με mRNA (Pfizer και Moderna).

-Όσοι στην πρώτη φάση έκαναν Johnson & Johnson  θα κάνουν τρίτη δόση ή με MRNA εμβόλιο ή με το Johnson & Johnson

Επιπλέον η πρόεδρος της Επιτροπή Εμβολιασμών υποστήριξε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες της τρίτης δόσης είναι μικρότερες από αυτές της πρώτης και δεύτερης, με τις πιο συνήθεις να είναι απλός πόνος και ερυθρότητα στο σημείο του εμβολιασμού, ενώ  στο 5,2% παρατηρείται διόγκωση του μασχαλιαίου λεμφαδένα.

Τόνισε επίσης ότι η τρίτη δόση μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα με το εμβόλιο της γρίπης, η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου, ή του πνευμονιόκοκκου.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επανέλαβε ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου δεύτερη δόση για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους επιβεβαίωσε ότι το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό, στα 6,060 εκατ. πολίτες ή 57,7%. Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και τις 10 περιφερειακές ενότητες με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

ΠΗΓΗ www.aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου και η αλόγιστη οικιστική ανάπτυξη ως παράγων οικονομικής κρίσης (γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Φεβρουαρίου 2021 0
Η ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου από τις αρχές του έτους ανέδειξε για άλλη μια φορά το μεγαλύτερο, ίσως, πρόβλημα…

Κορονοϊός: πιθανή νέα καραντίνα – υψηλά τα ποσοστά λαθρομεταναστών στα νοσοκομεία (του Α.Λαυρέντζου)

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Σεπτεμβρίου 2020 0
Έως τώρα κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, εμφάνιζαν ως δυνατό στοιχείο της πολιτικής τους την επιτυχή διαχείριση…