Τρίτο πανελλαδικά σε επενδυτικό ενδιαφέρον το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:02
374 0

Mια από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων δημιουργεί το business plan του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση στο Νομαρχείο, εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Σταμάτης Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το τρίτο στη χώρα σε επενδυτικό ενδιαφέρον μετά από αυτά του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Το business plan έχει τρεις άξονες τόνισε ο κ. Ανδριανόπουλος

1) Μεταφορές, φορτίο logistics, αποθήκευση, ελεύθερη ζώνη
2) Τουριστική αξιοποίηση, μαρίνες
3) Επιβατική κίνηση και άλλα θέματα

«Είστε το μοναδικό λιμάνι στη Β. Ελλάδα που έχει έτοιμη προβλήτα, δεν έχει κανένα άλλο τόσο μεγάλη έκταση. Είστε έτοιμη για πραγματική εκμετάλλευση, έχετε μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα» συμπλήρωσε. Για την τουριστική αξιοποίηση ο κ. Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι η δημιουργία μαρίνας θα μπορεί να συγκεντρώνει ενδιαφέρον από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Αντιθέτως δεν έχει μέλλον η κρουαζιέρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς ήδη αυτή την έχει η Καβάλα.

Η ανάπτυξη του λιμανιού αφορά την κοινωνία, τον Έβρο και την Περιφέρεια ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Δούκας.
Το business plan θα δοθεί αναλυτικά στη δημοσιότητα σε μερικές εβδομάδες.

Ο γενικός γραμματέας λιμενικής πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης λόγω του σεισμού στην Κω δεν ήταν εφικτό να παραστεί στην εκδήλωση όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί, αναγνώστηκε όμως χαιρετισμός του μέσω του οποίου έστειλε το μήνυμα ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν θα πωληθεί με τον τρόπο που πωλήθηκαν αυτά του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (πώληση μετοχών) αλλά θα αξιοποιηθεί με συμφωνίες εκμετάλλευσης του από επενδυτές.

Παρόντες στο Νομαρχείο για την εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τοψίδης, καθώς και ο ιδιοκτήτης του νέου πλοίου που θα μπει στη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη κ. Χατζηγαβριήλ. Ακόμη, παραβρέθηκαν και μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου αλλά και πολίτες που ενδιαφέρονται για την πορεία του λιμανιού.

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Ι’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η επίδραση της Ελληνικής Επαναστάσεως στη Λογοτεχνία και στην Τέχνη»

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2020 0
ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙ­Α Η ΙΕΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ Δ/νσις : Ἰ­ω­άν­νου Γεν­να­δί­ου 14 – 115 21, Ἀ­θῆ­ναι Τηλ. 210-72.72.204,…

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου: Κοροϊδεύει τους αγρότες του Έβρου για άλλη μια φορά η Kυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαΐου 2020 0
Αποζημιώσεις σιτηρών και βαμβακιού – ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ για τους βιοπαλαιστές αγ ρότες της περιοχής μας. Κοροϊδεύει  τους αγρότες του Έβρου…