Τρεις υποψήφιοι Ευρωβουλευτές στην εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κοινότητας Φάρος Αλεξανδρούπολης: με θέμα “Η Ευρώπη των Κοινοτήτων στη μάχη για την αειφορία”

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:46
902 0

Υπερκομματικό διάλογο με τρεις υποψηφίους ευρωβουλευτές διοργανώνει η Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης, αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στις 6μμ στο Grand Hotel Egnatia.

Ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών κοινοτήτων στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων;

Πώς μπορεί ο υπερκομματικός διάλογος να επιταχύνει τη στροφή της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βιώσιμη ανάπτυξη;

Ποιά είναι τα κριτήρια για να επιλέξουμε “ψήφο αειφορίας” στις τέσσερις διαφορετικές κάλπες της 26ης Μαΐου;

Τρεις προσωπικότητες με μακροχρόνια δράση για την αειφόρο ανάπτυξη που ζητούν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές, συναντιούνται στην Αλεξανδρούπολη για μία συζήτηση με θέμα την “Ευρώπη των Κοινοτήτων”.

Ο Παύλος Ελευθεριάδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ο Πέτρος Κόκκαλης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Μαρία Πετεινάκη, Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους,συνομιλούν με την Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης για τη σύνδεση τοπικής και υπερεθνικής δράσης για την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προερχόμενοι από τους χώρους της νομικής επιστήμης, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αντίστοιχα, οι καλεσμένοι του Φάρου μοιράζονται τις θέσεις και τις ιδέες τους για την μεγάλες κοινές προκλήσεις όπως η κλιματική θωράκιση, ο βιώσιμος αστικός σχεδιασμός, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το θέμα της εκδήλωσης

Η δράση των πολιτών και των κοινοτήτων είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αειφορία και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σε ολόκληρη την Ευρώπη αναδύεται ένα δυναμικό κίνημα πολιτών, με χιλιάδες κοινότητες που προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο. Τέτοιες βιώσιμες κοινότητες σχεδιάζουν και δοκιμάζουν νέες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές καινοτομίες που προάγουν την αστική αναγέννηση, την ανθεκτικότητα και την αειφορία.

Αυτές οι προσεγγίσεις από τα κάτω αποτελούν ουσιαστικό συμπλήρωμα στις πολιτικές που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, προς την επίτευξη ριζικών, διαρθρωτικών και διαρκών αλλαγών στον τρόπο ζωής, που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας δίκαιης, βιώσιμης και απελευθερωμένης από τον άνθρακα κοινωνίας.

Μία τέτοια κοινοτική πρωτοβουλία είναι και ο Φάρος, που επιθυμεί να συνδράμει στη διαμόρφωση του Συμβουλίου της Κοινότητας, συμβάλλοντας στην έμπνευση ή ακόμη και στον επαναπροσανατολισμό των δραστηριοτήτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει η Ευρώπη για το κλίμα και την αειφορία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του Φάρου στο Facebook: www.facebook.com/farosaxd

 

Βιογραφικά των καλεσμένων ομιλητών

ΠΑΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Νέα Δημοκρατία

Ο Παύλος Ελευθεριάδης είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και δικηγόρος στο Λονδίνο. Δικηγορεί – ως barrister – σε θέματα δημοσίου, χωροταξικού και ευρωπαϊκού δικαίου στα αγγλικά δικαστήρια και αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό και ξένο τύπο. Έχει ειδικευτεί στο συνταγματικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την φιλοσοφία του δικαίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα. Πήγε σχολείο στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή στην Αθήνα και σπούδασε στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα  το 1990. Συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Πανεπιστήμιo του Cambridge από όπου πήρε το διδακτορικό του το 1995. Από το 2003 διδάσκει στην Οξφόρδη ενώ το 2001 ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, ενώ από το 1998 έως το 2003 δίδαξε στο London School of Economics. Το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μποδοσάκη. Από το 2008 εως το 2012 ήταν στο Συμβούλιο της Βρετανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων JUSTICE. Ήταν από τα πρώτα μέλη στο Ποτάμι, με το οποίο συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2014 και τις εθνικές εκλογές του 2015.  Είναι παντρεμένος και έχει τρια παιδιά.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

O Πέτρος Κόκκαλης συμμετέχει ενεργά στα κοινά τα τελευταία 25 χρόνια, αναπτύσσοντας πολύπλευρη δράση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Harvard Kennedy School of Government. Ως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, αναμόρφωσε τον σύλλογο σε μία εκ των κορυφαίων επαγγελματικών ομάδων στην Ευρώπη (1996-2008) μέσω του εκσυγχρονισμού των υλικών και άυλων υποδομών του. Υπήρξε επίσης ιδρυτικός πρόεδρος της Super League Ελλάδας. Είναι συνιδρυτής και γραμματέας της βραβευμένης από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN) μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής Οργάνωσης Γη (2009 – σήμερα), με πλούσιο έργο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση. Διακεκριμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Πειραιά (2014 – σήμερα), τον οποίο ανέδειξε σε πρωτοπόρο δήμο προώθησης της επιχειρηματικότητας και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη θαλάσσια οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε το έργο του, βραβεύοντας την πρωτοβουλία του Blue Growth Piraeus στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018. Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε δυναμικά και καθοριστικά στην ανθρωπιστική υποστήριξη υποδοχής του μεγάλου προσφυγικού κύματος κατά τη χρονική περίοδο 2015-2016.

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΕΙΝΑΚΗ
Υποψήφια Ευρωβουλευτής, Οικολόγοι Πράσινοι

Γεννήθηκε το 1980 στην Ρουμανία, όπου έμεινε μέχρι τα 5 της χρόνια, και στη συνέχεια έζησε 8 χρόνια στο Παρίσι.  Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και από το 2006 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι επίσης συν-ιδρύτρια των Alternative Tours of Athens, μιας ομάδας που από το 2012 ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό και την προώθηση της σύγχρονης πλευράς της Αθήνας. Είναι μέλος των οικολόγων πράσινων από το 2008 οπότε και ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά. Είναι ιδιαίτερα ενεργή σε τοπικές δράσεις ενεργοποίησης γειτονιών, εφαρμόζοντας μεθόδους συμμετοχικού σχεδιασμού στον αστικό χώρο. Έχει υπάρξει συν-εκπρόσωπος τύπου, μέλος πανελλαδικού συμβουλίου, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο κόμμα, μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου κόμματος, συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος και ενεργό μέλος της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης: Nα παραμείνουν οι παράκτιοι αλιείς στο χώρο του λιμανιού

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2017 0
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε την Παρασκευή 1 Σεπ. η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για την παραχώρηση για χρήση – εκμετάλλευση…

7 προτάσεις για την επιστροφή στη Χριστιανικότητα του Ναού – “Μια Αγία Σοφία με τόσους μπερντέδες, δεν θέλει UNESCO αλλά μια TURKESCO” (αρθρο  των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιουλίου 2020 0
7 προτάσεις για την επιστροφή στη Χριστιανικότητα του Ναού “Μια Αγία Σοφία με τόσους μπερντέδες, δεν θέλει UNESCO αλλά μια TURKESCO”…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Αρνητικό το ΥπΑΑΤ για τα ασυγκόμιστα τεύλτα! Οι απλήρωτοι  τευτλοπαραγωγοί παραμένουν σε αναμονή… το δε Εργοστάσιο Ζάχαρης Ν.Ορεστιάδας είναι κλειστό & αποτελεί παρελθόν!”

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Μαρτίου 2019 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός…

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 4 ημεδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 13 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Δεκεμβρίου 2016 0
Συνελήφθησαν την 28-12-2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σουφλίου,…