Τριήμερη επίσκεψη Καραμανλή στη Θράκη με το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά

Δημοσιεύτηκε στις: at 23:41
1061 0

Τριήμερη επίσκεψη Καραμανλή στη Θράκη με το βλέμμα στα ελληνοτουρκικά

Τριήμερη περιοδεία πραγματοποιεί από αύριο Παρασκευή στους τρεις νομούς της Θράκης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη η οποία όμως ενέχει πολιτικά μηνύματα τόσο στήριξης γενικότερα της περιοχής όσο και επειδή πραγματοποιείται σε μια συγκυρία κατά την οποία υπάρχει κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και παραμένουν κρατούμενοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.

Ο κ.Καραμανλης ο οποίος παρακολουθεί πάντα στενά τα εθνικά θέματα δεν κρύβει στους συνομιλητές του την ανησυχία ότι η Τουρκία ενδεχομένως να επιχειρήσει να στήσει ένα θερμό σκηνικό τύπου Ίμια στο Αιγαίο, καθώς οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ της προκαλούν νευρικότητα.

Πρωτίστως η επίσκεψη πάντως έχει χαρακτήρα στήριξης της περιοχής της Θράκης, καθώς άλλωστε ο κ.Καραμανλης ως πρωθυπουργός είχε ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για την περιοχή (ισονομία και ισοπολιτεία, Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, ελληνοτουρκικος αγωγος, Εγνατία οδός).

Δευτερευόντως η επίσκεψη Καραμανλή έχει και τη διάσταση στήριξης της παράταξης, η οποία το 2015 και λόγω εκλογικού νόμου δεν είχε βγάλει βουλευτή σε δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Στυλιανίδη, Δημοσχακη, Κοντό.

www.newdemocracy.gr

Σχετικά άρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας: Διεκδικούμε να λειτουργήσει στο Βόρειο Έβρο μονάδα φροντίδας για τους ηλικιωμένους της περιοχής μας

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαρτίου 2019 0
Με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους της 3ης ηλικίας διεκδικούμε να λειτουργήσει στο Βόρειο Έβρο μονάδα φροντίδας για τους ηλικιωμένους της…

Συναγερμός στην Καβάλα: 24 νέα κρούσματα σε εργοστασιακό χώρο – Κλιμάκιο ΕΟΔΥ στην περιοχή

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Αυγούστου 2020 0
Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, όπου εντοπίστηκαν 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊου σε εργασιακό χώρο. Συνολικά ελήφθησαν 120 δείγματα απο…