Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Αϊβαλί και Πέργαμο

359 0

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως διοργανώνει τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Αϊβαλί από Σάββατο 21 έως Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου με αφορμή την Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Για πληροφορίες, πρόγραμμα και εγγραφές θα απευθύνεσθε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου ή στα τουριστικά γραφεία Demokritos Travel και Leon Tours.
Εγγραφές από αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΤΡΑΒΕΛ: Ιωακείμ Καβύρη 40, Τηλ. 25510-33220
ΛΕΩΝ ΤΟΥΡΣ: 14ης Μαΐου 51, Τηλ. 25510-27754
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η ΜΕΡΑ   Αλεξανδρούπολη – Αϊβαλί 
Αναχώρηση  τα ξημερώματα για το Αιβαλί. Διέλευση των συνόρων, στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και είσοδος στη Τουρκία. Περνώντας από τη Κεσάνη κατηφορίζουμε στη χερσόνησο της Καλλίπολης. Αφού περάσουμε τα στενά των Δαρδανελίων και τα Δαρδανέλια, άφιξη στη Τροία. Αφού ξεναγηθούμε στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, τη πόλη του Πριάμου, θα φτάσουμε το απόγευμα  στο Αϊβαλι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αγίασμα της Φανερωμένης, τον ναό των Ταξιαρχών ,τα οποία σήμερα είναι μουσεία, Επίσης θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, του Πολιούχου Κυδωνιών Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτου, τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής Παναγίας Ορφανών, τον υπό επισκευή ναό της Αγίας Τριάδος.  Μετά την περιήγησή μας, θα επισκεφτούμε το Seytan Sofrasi, έναν λοφίσκο νοτίως των Κυδωνιών με θαυμάσια θέα του Αιβαλιού, αλλά και της γύρω περιοχής.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ    Αϊβαλί – Πέργαμος 
Πρωινό αναχώρηση για τον εκκλησιασμό μας από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών. Αναχώρηση για την Πέργαμο, μια από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας, θα ξεναγηθούμε στο Ασκληπιείο, την Βασιλική του Αγίου Ιωάννου και την Κόκκινη Αυλή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο/  Διαν/ση.
3η ΜΕΡΑ    Αϊβαλί  – Αλεξανδρούπολη 
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε στα  Μοσχονήσια την εκκλησία  των  Ταξιαρχών και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Κούλας . Επιστροφή στο Κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος για αγορά και φαγητό ατομικά . Το μεσημέρι αναχώρηση για το Τσανάκαλε με μια μικρή στάση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας και αφού περάσουμε τον τελωνιακό έλεγχο, φτάνουμε το  βράδυ στην Αλεξανδρούπολη.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “Αγία Μαρίνα 2017”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουλίου 2017 0
Οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαΐστρου πραγματοποιούν ένα μοναδικό τριήμερο με Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις είναι…

Διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα “Γυναίκες στη Σκιά της Βίας: η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Σεπτεμβρίου 2018 0
Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Δεκεμβρίου 2015 0
το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» & το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης   συνδιοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη συναυλία:   ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ…