Τρικυμία εν ποτηρίω

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:14
799 0

Με ανακοίνωσή του ο δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Μιχαηλίδης και με ανάλογη εναρμονισμένη στάση τοπικού site εγκαλούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την ΤΙΕΔΑ σχετικά με το κόστος της συναυλίας του Γιάννη Πάριου στη «Γιορτή Κρασιού 2018». Τα κείμενά τους ξεχειλίζουν από σκανδαλολογία εν είδη ερωτημάτων και «προβληματισμών»  για τη «συνετή» διαχείριση  των οικονομικών της «Γιορτής Κρασιού».

ΟΙ φανεροί και αφανείς πρωταγωνιστές της απόπειρας προσβολής της τιμής και υπόληψης των διοικήσεων του Δήμου και της ΤΙΕΔΑ υιοθετούν την εύκολη οδό της διασποράς τυχάρπαστων και  επιφανειακών ερωτημάτων που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τη λογική, την έρευνα και την τεκμηρίωση των στοιχείων.

Υπάρχει ένας καλόπιστος πολίτης και δημοσιογράφος, που έχει γνώση της αγοράς των συναυλιών, που πιστεύει ότι ο Γιάννης Πάριος έλαβε ως αμοιβή για τη συναυλία του στη Χίο το ποσό των 2.500 ευρώ; Αν δεν έκανε φιλανθρωπία και εθελοντική προσφορά της αμοιβής του ή δεν καλύφθηκε αυτή από χορηγία, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το ύψος της αμοιβής. Πριν δημοσιοποιήσουν την «αγωνία» τους, οι ανησυχούντες έκαναν έρευνα σε βάθος για να καταγράψουν ποιο είναι το σύνηθες ύψος κόστους μιας συναυλίας του μεγέθους του Γιάννη Πάριου και πώς καλύφθηκε αυτό στην περίπτωση της Χίου; Η ΤΙΕΔΑ σε πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες της διαφάνειας ανήρτησε στη «Διαύγεια» τις σχετικές συμβάσεις και συμφωνητικά που προβλέπει ο νόμος. Είναι αυτονόητο και φυσικό ότι στο κόστος προστίθενται οι δαπάνες φιλοξενίας του σχήματος. Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;

Απευθύνουμε τέλος, πρόσκληση στον κ. Παύλο Μιχαηλίδη και τους συνοδοιπόρους του να κάνουν διερεύνηση για το ύψος της αμοιβής και του συνολικού κόστους συναυλίας καλλιτεχνών της  εμβέλειας και της φήμης του κ. Γιάννη Πάριου, τον κορυφαίο τραγουδιστή όπως και τον αποκαλεί το εν λόγω τοπικό site, ή της Πάολα, της οποίας η αμοιβή στον Άρδα ήταν του ίδιου μεγέθους, και αν κατορθώσουν να τις συμφωνήσουν στο ποσό των 14.350 ευρώ ας βοηθήσουν ώστε να τις κλείσουμε άμεσα για την προσεχή «Γιορτή Κρασιού». Θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα την προσφορά τους. Σε αντίθετη περίπτωση  για μια ακόμη φορά στο δημόσιο λόγο τους κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο δόλος.

Σχετικά άρθρα

Την Τεταρτη θα υπογραφεί η σύβαση του έργου « Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Απριλίου 2018 0
Υπογραφή σύβασης έργου « Κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ του Δήμου Αλεξανδρούπολης» Την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018…

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Μαρτίου 2019 0
  Ιστορικά κείμενα – μαρτυρίες του αοιδίμου Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρυσάνθου ως Πατριαρχικού Εξάρχου για την επίλυση του λεγομένου Αλβανικού Εκκλησιαστικού…