Με τροπολογία την οποία κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, προς ψήφιση, στη Βουλή, τροποποιούνται διατάξεις του ν.5094/2024 που αναφέρονται στη λειτουργία συγκεκριμένων Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και συγκεκριμένα :

Αποσαφηνίζεται ότι, η έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ανωτέρω Πανεπιστημίου είναι στο Διδυμότειχο έως τη λήξη του  ακαδημαϊκού έτους 2024-25, ενώ εφεξής έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Κατά τα ισχύοντα, προβλέπεται η διατήρηση στο Διδυμότειχο, μέχρι τη λήξη του ιδίου ακαδημαϊκού έτους, της λειτουργίας του Παραρτήματος του αντίστοιχου Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), που έχει ενταχθεί στο προαναφερόμενο Τμήμα του Δ.Π.Θ.

Επίσης με την ίδια τροπολογία προσδιορίζεται η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Εργοθεραπείας του Δ.Π.Θ. από το ακαδημαϊκό έτος 2025-26.

Ακολουθεί η τροπολογία

ΠΗΓΗ www.esos.gr

Προηγούμενο άρθροΛάζαρος Καμπουρίδης: «Οι μίζες, μας έφτασαν στο σημείο να αγοράζουμε οπλικά συστήματα, αντί να παράγουμε εδώ και 50 χρόνια»
Επόμενο άρθροΣδούκου: Απαραίτητη υποδομή για την ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης το FSRU στην Αλεξανδρούπολη