Μια σημαντική διευκρίνιση για το είδος των ειδικών φορολογικών ζωνών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη Βόρεια Ελλάδα έδωσε μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ Ο Υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν οι διασυνοριακές περιοχές με τους διαφορετικούς συντελεστές που ισχύουν στους βόρειους γείτονες και ειδικά στη Βουλγαρία. Ετσι , επιχειρώντας να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των περιοχών, μελετούν την ύπαρξη ειδικών φορολογικών κινήτρων για τις περιοχές όπως η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία .

Όχι ΕΟΖ αλλά φορολογικά κίνητρα

Μάλιστα, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Μαριλένα Κατσίμη, αν αυτό το μέτρο σχετίζεται με όσα είχαν ακουστεί στο παρελθόν για μειωμένη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και άλλες τέτοιες πρακτικές, υπήρξε κατηγορηματικός λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μελετά τη δημιουργία «ΕΟΖ» αλλά μόνο ειδικών φορολογικών ζωνών.

Έτσι, για ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια, υπήρξε μια σαφής απάντηση για πρώτη φορά σε σχέση με τις προθέσεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της διασυνοριακότητας.

www.xanthipress.gr

Προηγούμενο άρθροΣπουδαία νίκη της Ορεστιάδας με ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό!
Επόμενο άρθροΤοποθετήθηκαν οι κάδοι (κώδωνες) ανακύκλωσης γυαλιού στον οικισμό Μαΐστρου