Τρύφων Αλεξιάδης : Φορολογικά κίνητρα και όχι ΕΟΖ στη Βόρεια Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:15
465 0

Μια σημαντική διευκρίνιση για το είδος των ειδικών φορολογικών ζωνών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη Βόρεια Ελλάδα έδωσε μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ Ο Υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν οι διασυνοριακές περιοχές με τους διαφορετικούς συντελεστές που ισχύουν στους βόρειους γείτονες και ειδικά στη Βουλγαρία. Ετσι , επιχειρώντας να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των περιοχών, μελετούν την ύπαρξη ειδικών φορολογικών κινήτρων για τις περιοχές όπως η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία .

Όχι ΕΟΖ αλλά φορολογικά κίνητρα

Μάλιστα, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Μαριλένα Κατσίμη, αν αυτό το μέτρο σχετίζεται με όσα είχαν ακουστεί στο παρελθόν για μειωμένη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και άλλες τέτοιες πρακτικές, υπήρξε κατηγορηματικός λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μελετά τη δημιουργία «ΕΟΖ» αλλά μόνο ειδικών φορολογικών ζωνών.

Έτσι, για ένα θέμα που απασχολεί την περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια, υπήρξε μια σαφής απάντηση για πρώτη φορά σε σχέση με τις προθέσεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της διασυνοριακότητας.

www.xanthipress.gr

Σχετικά άρθρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης δηλώνει την στήριξη του προς τους εργαζόμενους του Δήμου

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2019 0
Όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος των Εργαζομένων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, συγκλήθηκε εκτάκτως…

Αυτοεξόριστος Tούρκος δημοσιογράφος: Προσέχετε για θερμό επεισόδιο σε Αιγαίο και Θράκη (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2017 0
Ο αυτοεξόριστος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ αποκαλύπτει τις κινήσεις των Τούρκων και χαρακτηρίζει τον Ερντογάν δικτάτορα.  «Έφυγα για να γλιτώσω. Πρέπει να…

ΠΤΥΧΕΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ από τον Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου Νανάκη (Βιβλιοπαρουσίαση – Σχολιασμός Εκδόσεως Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουλίου 2017 0
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑΝΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. ΠΤΥΧΕΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ (Εκδόσεις…