Τι απάντησε σε ερώτηση του ethnos.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η νίκη στις εκλογές και μάλιστα με διαφορά. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 85η ΔΕΘ.  Επίσης εξέφρασε την άποψη πως το κρίσιμο θέμα των επόμενων εκλογών είναι αν η χώρα θα αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση διατύπωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτημα για το αν θα κάνει εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον ηττηθεί στις εθνικές κάλπες σημείωσε πως «δεν υπάρχει αυτό στη σκέψη μου. Δεν το πιστεύω (σ.σ. ότι θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ) και εφόσον δεν το πιστεύω δεν έχω και στη σκέψη μου να κάνω και καμία προετοιμασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε και αν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να στήσει κάλπες». 

Απαντώντας σε ερώτημα του ethnos.gr για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής και αν θα συζητούσε με το κόμμα ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζοντας παράλληλα πως σημασία έχουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτέθηκε στην κυβέρνηση που όπως είπε το προηγούμενο διάστημα αγνόησε και στοχοποίησε τους νέους.

«Κατανοώ τη δημοσκοπική αναγκαιότητα του κ. Μητσοτάκη να ασχοληθεί με μία κατηγορία την οποία έχει αμελήσει δύο χρόνια και έχει στοχοποιήσει δύο χρόνια. Σχεδόν για ό,τι συνέβαινε στη χώρα αυτοί που είχαν την ευθύνη ήταν νέοι άνθρωποι (…). Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της νεολαίας σήμερα. Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, φιλοδωρήματα. Θέλουν όραμα. Προοπτική και σχέδιο για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να μείνουν στη χώρα να εργαστούν με αξιοπρεπείς μισθούς. Ο κ. Μητσοτάκης τους πρότεινε το εξευτελιστικό που ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και κάποια gigabytes που αξίζουν άπαξ 20 ευρώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης

Απαντώντας σε ερώτημα του Χρήστου Τσιγουρή για λογαριασμό του Open γιατί δεν ζητάει εκλογές σημείωσε: «Έχω απαντήσει πολλές φορές σε παρόμοιο ερώτημα. Νομίζω ότι και πέρυσι σας απάντησα λέγοντας ότι εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα από αυτό εδώ το βήμα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το Σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός θέλει εκλογές. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι».

Τσίπρας στο ethnos.gr: Δεν παρεμβαίνουμε στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ – Σημασία έχουν οι πολιτικές όχι τα πρόσωπα

Ερωτηθείς αν θα απευθυνθεί στο ΚΙΝΑΛ ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Τσίπρας απάντησε στη Βούλα Κεχαγιά και το ethnos.gr: «Κυρία Κεχαγιά όπως απάντησα και σε μία προηγούμενη ερώτηση η προεκλογική από τη μετεκλογική περίοδο χωρίζεται από ένα σημαντικό γεγονός που είναι οι εκλογές. Οι εκλογές λοιπόν θα είναι η αποτύπωση της ετυμηγορίας των πολιτών. Είναι προφανές ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει αυτές τις εκλογές θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του για το σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές διότι πιστεύω ότι κανένας δεν θα τολμήσει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που θα του αναλογεί ανάλογα με το αποτέλεσμα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογικές περιπέτειες και να δώσει σανίδα σωτηρίας στον κ. Μητσοτάκη για να επαναφέρει πολιτικές διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, αντιλαϊκές πολιτικές. Αν το επιλέξει και αναφέρομαι σε όλους όσοι προσδιορίζονται ότι βρίσκονται στο ευρύτερο προοδευτικό τόξο νομίζω ότι το κόστος, το μεγαλύτερο κόστος θα αφορά αυτόν που θα το επιλέξει και όχι εμάς. Άρα δεν θέλω να παρέμβω στις εσωτερικές διαδικασίες ενός κόμματος. Τις παρακολουθούμε. Είναι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με βάση τα καταστατικά και τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί. Το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω είναι να παρέμβω ή να ακολουθήσω μία στρατηγική όπως αυτή που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης του διεμβολισμού ή της παρέμβασης στα εσωτερικά ενός κόμματος. Από εκεί και πέρα του μόνο που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι για μένα μεγαλύτερη σημασία από τα πρόσωπα, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι δεν παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα έχουν οι πολιτικές. Άρα αυτό που πρέπει να επιδιώκει ο κάθε πολίτης, όχι μόνο οι πολιτικές δυνάμεις, είναι στις αντιπαραθέσεις των προσώπων να προσπαθεί να δει και το πολιτικό διακύβευμα. Όταν λοιπόν εμφανές του πολιτικό διακύβευμα είναι και πιο εύκολο οι πολίτες να βγάλουν συμπέρασμα».

«Νίκη ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά»

Σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά. Και όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο βέβαιο θα είναι ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης».

«Να το δούμε στην κάλπη τι εμπιστεύονται οι πολίτες»

«Να το δούμε αυτό στην κάλπη, το τι εμπιστεύονται οι πολίτες και το τι θα εμπιστευθούν. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη ανησυχία με τα ποσοστά που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις μετρήσεις, γιατί δεν υπήρξε ποτέ το τελευταίο διάστημα μια διαφορετική αποτύπωση», είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι πάντα υπήρχε υποεκτίμηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που αποτυπώνεται στην κάλπη. Ανέφερε ότι τον Ιούλιο του ‘19 ο μ.ο. των δημοσκοπήσεων την Παρασκευή πριν από την κάλπη έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και πήρε 32%.

«Είναι πολύ διαφορετικό να ρωτήσεις τους πολίτες τι θα ψηφίσουν όταν θα έχει τεθεί το δίλημμα της κάλπης απ’ ό,τι σε μια περίοδο που δεν είναι προεκλογική» σημείωσε και προσέθεσε. «Αν 6 στους 10 είναι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση σήμερα, αν μόλις 2 στους 10 πείστηκαν ή θεωρούν ότι τους αφορούν οι εξαγγελίες που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, τότε ο νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο».

Πολιτική ευθύνη για τις φωτιές

«Η ευθύνη για τις φωτιές είναι πολιτική και βαθιά. Εχει να κάνει με την πολιτική που επιλέξαμε για να προστατευτούμε από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ηθική υποχρέωση να συνεχίσει όσα κάναμε μετά το Μάτι. Ο κ. Μητσοτάκης πάγωσε όλες τις πρωτοβουλίες. Πήγαν σπίτια τους οι Χρυσοχοϊδης-Χαρδαλιάς. Δεν λέει κάτι αυτό. Οι πολίτες μιλούσαν για ανικανότητα. Είναι όμως θέμα αντίληψης», είπε με αφορμή ερώτηση ο κ. Τσίπρας.

Λόμπι πίεσαν για το «νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

Σχολιάζοντας τη λεγόμενη μεταρρύθμιση Χατζηδάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως για το νομοθέτημα Χατζηδάκη ασκήθηκαν πιέσεις. Συγκεκριμένες πιέσεις. Από διάφορα λόμπι. Ας τα βρει αυτά η ερευνητική δημοσιογραφία. Εμείς θα βγούμε στην αντεπίθεση και θα δώσουμε προοπτική στον κόσμο της εργασίας.
Σε σχέση με τα όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας σημείωσε: «Η Ελλάδα στα μνημόνια ήταν πειραματόζωο. Βγήκαμε από τα μνημόνια και φέραμε μία σειρά μεταρρυθμίσεις. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Ενισχύσαμε το ΣΕΠΕ. Βάλαμε πρόστιμα σε τράπεζες, υποχρεώσαμε σε καταγραφή υπερωριών. Αυτό που συνέβη τις προηγούμενες με τις ταχυμεταφορές που εκβίασε τους εργαζόμενους είναι κάτι το οποίο η εταιρία έχει τη δυνατότητα να το κάνει λόγω του νόμου Χατζηδάκη».

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο στάδιο»

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Πρέπει να αναζητηθεί και κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία στο μέτωπο της πανδημίας. Διάβασα προχθες τα επίσημα στοιχεία του ΕCDC και η χώρα μας είναι το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους και σε κρούσματα. Αυτή η πραγματικότητα, η δυσμενής πραγματικότητα έχει κάποιες αιτίες. Κάποιοι δεν πετύχανε τους στόχους τους (…)».

«Ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικό όπλο αλλά δεν προχωρά όπως έπρεπε. Είναι αρκετά χαμηλά τα νούμερα. Και γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει. Τα πράγματα άρα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Χρηματοδότησε όχι το μήνυμα αλλά τα ΜΜΕ. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο στάδιο», είπε.

«Δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης»

Απαντώντας σε ερώτημα με ποιο κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί μετά τις εκλογές απάντησε: «Το κρίσιμο ζήτημα είναι η χώρα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει όραμα και προοπτική στον τόπο εφαρμόζοντας μία διαφορετική πολιτική, ριζικά διαφορετική προοπτική προς όφελος της κοινωνίας, μία πολιτική που θα έρθει να απαντήσει στο μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα που είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων, στις μεγάλες αγωνίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. (…) Το κρίσιμο δίλημμα ετούτη την ώρα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική κατεύθυνση στην οποία την οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ή εάν η χώρα θα αποκτήσει μία προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένη στόχευση και πολιτικές που θα έχουν ως στόχο την κοινωνική συνοχή. (…) Εμείς έχουμε θέσει και το στόχο και το πρόταγμα των επόμενων εκλογών, που είναι πάρα πολύ απλό. Θα έχουμε μία κυβέρνηση προοδευτική σε αυτή την κατεύθυνση; Θα έχουμε κυβέρνηση από την επόμενη των εκλογών που είναι με απλή αναλογική ή θα υπάρξουν εκβιασμοί εκλογικοί, δεύτερες εκλογες και περιπετειες; Εμείς δεσμευόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πάρει εντολή  σχηματισμού κυβέρνησης αποτελεί την ουσιαστική προϋπόθεση για να έχουμε μία εξέλιξη σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής».

«Δεν είναι ηθικό ένας πρωθυπουργός να νομοθετεί φοροελαφρύνσεις για τόσο μικρή μειοψηφία μέσα στην οποία ανήκει και ο ίδιος»

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε να νομοθετήσει και πανηγύρισε γι’ αυτό για το 0,4% των Ελλήνων. Εγώ δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους γύρω μου που να έχουνε τόσο μεγάλη περιουσία. Φανταστείτε δηλαδή τώρα αν έχεις τρία παιδιά και είναι ένα ζευγάρι το σύνολο του αφορολόγητου μεταβίβασης πηγαίνει στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Ποιοι έχουν αυτές τις δυνατότητες; Ενδεχομένως ο κύκλος του κ. Μητσοτάκη. Ενδεχομένως και ο ίδιος. Από ότι είδα στο πόθεν έσχες του έχει 32 ακίνητα. Αλλά δεν είναι ηθικό ένας πρωθυπουργός να νομοθετεί φοροελαφρύνσεις για τόσο μικρή μειοψηφία μέσα στην οποία ανήκει και ο ίδιος», είπε απαντώντας σε άλλο ερώτημα.

Πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα μας

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως τα μέτρα που παρουσίασε το Σάββατο είναι πλήρως κοστολογημένα.
«Τα μόνιμα μέτρα που προτείνουμε είναι αξίας 1,8 δισ. ευρώ. Ούτε καν 2. Είναι πλήρως κοστολογημένα τα μέτρα. Εχουμε την εμπειρία», τόνισε.

«Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει»

«Κατά τη γνώμη μου η επιλογή Πλεύρη για τη θέση του υπουργού Υγείας, ένας άνθρωπος που είναι γνωστός και για τις αντισημιτικές και ρατσιστικές τους απόψεις, δεν άλλαξε φαντάζομαι άποψη για να γίνει υπουργός, απλά κρύβει αυτές τις απόψεις προκειμένου να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Ένας άνθρωπος ο οποίος είχε ταχθεί σε προηγούμενη περίοδο αναφανδόν με το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Είχε ταχθεί κατά των εμβολίων στην περίπτωση του H1N1, είχε ταχθεί με σθένος και με δυναμισμό απέναντι στις αφρικανές οροθετικές γυναίκες όπου μιλούσε για την ανάγκη να τις αποπέμψουμε από τη χώρα. Αυτός που μιλούσε για την ανάγκη να χυθεί αίμα στα σύνορα αν θέλουμε να κρατήσουμε καθαρή τη χώρα, την πατρίδα. Και πρόσφατα, για να μην πιάσω όλο το παρελθόν, αυτός ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε βγει και είχε πει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, έγινε υπουργός Υγείας την πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. Ε τώρα αυτό εσείς πως το εξηγείτε; Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει σε αυτό το χώρο που συνυπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος του. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι ανησυχητικό για την πολιτική ζωή του τόπου», είπε μεταξύ άλλων για την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη.

«Η κυβέρνηση δεν έχει εθνική στρατηγική»

«Το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το έλλειμμα εθνικής στρατηγικής. Γνωρίζουμε τις επιδιώξεις της Τουρκίας, έχει γίνει προβλέψιμη, θέλει να δημιουργεί τετελεσμένα. Αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ στην Κρήτη. Υπήρξε παρενόχληση γαλλικού σκάφους μέσα στην ελληνική ΑΟΖ, η κυβέρνηση έλεγε ότι είναι πρόβλημα της Γαλλίας. Ακούστηκε και το ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι τα έξι μίλια. Τι περιμένουμε λοιπόν; Η κυβέρνηση έχασε μία ευκαιρία μετά την εκλογή Μπάιντεν, δεν αξιοποίησε τη συγκυρία. Η Τουρκία δεν επιδιώκει τη λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε χαραμάδα», για τα ελληνοτουρκικά.

«Είμαι γέννημα θρέμμα της μεσαίας τάξης – Αδιανόητο να μιλά ο Μητσοτάκης για αυτήν»

«Θεωρώ αδιανόητο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης, του οποίου το κόμμα συνέτριψε τη μεσαία τάξη, και να λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να ομιλώ. Είμαι γέννημα-θρέμμα της μεσαίας τάξης. Να μιλήσει δηλαδή αυτός που δεν ξέρει πόσο κάνει ένα κιλό ψωμί; Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη στη θητεία μας, δεν ήταν επιλογή μας, ήταν ανάγκη εθνική, να βγούμε από τα μνημόνια. Μειώσαμε τους φόρους από τον Απρίλιο του ’19. Γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια. Τι θα γινόταν στην πανδημία χωρίς τα 37 δισ. που αφήσαμε;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι συνταξιούχοι εξαπατήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη»

«Εχω την αίσθηση ότι στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν ακούστηκε η λέξη συνταξιούχος, ούτε στην ομιλία του, ούτε στις ερωτήσεις. Και θεωρώ ότι μαζί με τη μεσαία τάξη είναι μία κοινωνική κατηγορία που επίσης εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας.
«Εξαπάτησε τους συνταξιούχους με τη 13η σύνταξη», τόνισε.
«Εμείς είχαμε παραλάβει 400.000 εκκρεμείς συντάξεις και καταφέραμε να μειώσουμε στο 70% τις εκκρεμείς συντάξεις. 120.000 εκκρεμείς συντάξεις παραδόσαμε στον κ. Βρούτση που έβγαινε και έλεγε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα αποδόσουμε όλες τις εκκρεμείς συντάξεις. Δύο χρόνια περάσανε. Τι έχει γίνει;», συμπλήρωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να προφέρει το όνομα Β. Μακεδονία»

Απαντώντας σε ερώτημα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους γείτονες τόνισε: «Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν ακούστηκε ποτέ η λέξη Βόρεια Μακεδονία. Ο Πρωθυπουργός δεν ψελλίζει το όνομα της γειτονικής χώρας. Υποκριτικά την πολέμησε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης. Και δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την κύρωση των τριών μνημονίων. Θετικά μνημόνια για τη χώρα. Πως θα ζητήσει να τηρήσουν τη Συμφωνία. Τους αφήνει χαλαρούς και όφελος από αυτό έχει η Τουρκία που θέλει Λιβύη και στα Βαλκάνια. Οι βόρειοι γείτονές μας να υλοποιήσουν το μέρος που τους αφορά. Αλλά ποιος θα τους πιέσει αφού δεν έρχονται τα μνημόνια στη Βουλή; Αδύναμος και δειλός ο κ. Μητσοτάκης».

«Ο ΕΝΦΙΑ να γίνει φόρος μεγάλος ακίνητης περιουσίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να μετατραπεί σε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
«Ηταν μία εξαιρετικά σημαντική κίνηση η μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα στο 6% στη θητεία μας. Ο κ. Χατζηδάκης την ενσωμάτωσε στα τιμολόγια. Θεωρώ σημαντικό ότι μειώθηκε ο συντελεστής στην εστίαση. Εχει να κάνει με τις προοπτικές της οικονομίας αλλά και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες. Στην παρούσα φάση εκτιμήσαμε ότι τα μέτρα που χρειάζονται για την ανακούφιση του κόσμου είναι αυτά που ανακοινώσαμε χθες. Στον ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει μεγάλη αύξηση με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας», είπε απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα σε κίνηση»

«Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι είναι ένα κόμμα που διαρκώς εξελίσσεται. Σε όλη του τη διαδρομή. Από την περίοδο του Συνασπισμού, μετά η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, η συμμαχία με κινήματα της Οικολογίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, διασπάσεις, συνθέσεις, ανασυνθέσεις. Είναι ένα κόμμα σε κίνηση», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΣτις 24 Οκτωβρίου 2021 οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
Επόμενο άρθροΠόσα κρούσματα κορονοϊού (COVID-19) είχαμε σε μια εβδομάδα στον Έβρο;