Υγειονομική κάλυψη της γιορτής κρασιού από το Περιφερειακό Τμήμα  Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:40
1214 0

Η γιορτή κρασιού πραγματοποιήθηκε και φέτος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου 2018 συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών  από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και των όμορων δήμων.

Η ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής συμμετείχε καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια των πολιτιστικών και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων με την παρουσία συνολικά 25 εθελοντών Νοσηλευτικής, έπειτα από σχετικό αίτημα της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών στους επισκέπτες και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων.

Στον Ε.Ε.Σ. παραχωρήθηκε ειδικός χώρος, όπου στήθηκε ο σταθμός για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών και τη φροντίδα των ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, η γιατρός και Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και οι εθελοντές της ομάδας υγειονομικής κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής αντιμετώπισαν 40 περιστατικά που αφορούσαν: περιποιήσεις τραυμάτων, θλάσεων και εκδορών, εγκαυμάτων, κακώσεων, καθώς και επεισόδιο, το οποίο με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της πόλης.

Επίσης, παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε περιστατικά ρινορραγίας, κεφαλαλγιών, δηγμάτων εντόμων, κρίσεων πανικού, λιποθυμικών επεισοδίων και μετρήσεων αρτηριακής πίεσης. 

Η άρτια εκπαίδευση και οργάνωση των εθελοντών μας συνέβαλαν στην άμεση και ουσιαστική βοήθεια των συνανθρώπων που χρειάστηκαν τις Πρώτες Βοήθειες αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών του.

Σχετικά άρθρα

“Καλή χρονιά, αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αποφράδα” (Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Δεκεμβρίου 2020 0
“Καλή χρονιά, αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αποφράδα” Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου {*} Ο λόγος για…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του συγκροτήματος Νέων της Εθνικής ρωσικής ακαδημαϊκής ορχήστρας λαϊκών οργάνων Osipov, στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Νοεμβρίου 2016 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης – Σύνδεσης Αγίας Πετρούπολης-Αλεξανδρούπολης διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου…