Υγειονομικοί Αλεξανδρούπολης – Κ.Υ. Σουφλίου σε αναστολή: “Άδικη η απομάκρυνση από το χώρο εργασίας μας”

Δημοσιεύτηκε στις: at 26 Νοεμβρίου 2021
258 0

ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ – Κ.Υ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Θέμα: «Ανοιχτή επιστολή προς αναζήτηση έμπρακτης συμπαράστασης για την άδικη απομάκρυνση από το χώρο εργασίας μας, χωρίς μισθό και ασφαλιστικά δικαιώματα»

Αγαπητοί εκπρόσωποι των δημοκρατικών φορέων της πόλης μας, Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές του νομού μας, κύριε Εισαγγελέα, πρόεδρε του εμπορικού συλλόγου και του επιμελητηρίου Έβρου, συμπολίτες μας!
Σας απευθύνουμε έκκληση για την έμπρακτη υποστήριξή σας σχετικά με τον άδικο διωγμό τον οποίο υφιστάμεθα εμείς και οι οικογένειές μας από την 1η Σεπτεμβρίου του 2021.

Είμαστε οι υγειονομικοί. Ήρωες, όπως μας αποκαλούσε μέχρι πρόσφατα η κοινωνία με την προτροπή της ίδιας της κυβέρνησης. Είμαστε αυτοί που επί ενάμιση χρόνο δώσαμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος τη μάχη για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των συνανθρώπων μας κατά της νόσου Covid-19, αποδυόμενοι μάλιστα σε μία προσπάθεια που ουσιαστικά έγινε χωρίς εφόδια υλικοτεχνικά ή φαρμακευτικά (εμβόλια, φάρμακα, επαρκή μέσα προστασίας).

Επί δεκαετίες υπηρετήσαμε με σθένος και συνέπεια ένα σύστημα υγείας με μεγάλα προβλήματα και δομικές δυσλειτουργίες, έχοντας ως βασικό μας κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας. Το υπηρετήσαμε παρά τις δυσχέρειες, αλλά και τις πενιχρές μας απολαβές. Δώσαμε λύσεις με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, όποτε και όπου κληθήκαμε. Είμαστε και εμείς πολίτες αυτής της πατρίδας, που δοκιμάζεται εδώ και μία δεκαετία οικονομικά και κοινωνικά. Παρ’ όλα αυτά δεν λυγίσαμε ποτέ, γιατί απλά πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάναμε.

Από την 1η Σεπτεμβρίου θεωρούμαστε επικίνδυνοι για το σύστημα υγείας, παρά το γεγονός ότι αρκετοί συνάνθρωποι αλλά και συνάδελφοί μας, πλήρως εμβολιασμένοι, νοσηλεύονται στις υγειονομικές δομές της πατρίδας μας. Βρεθήκαμε αδικαιολόγητα σε αναστολή, ως μη εμβολιασμένοι, γεγονός ωστόσο που δεν άφησε μόνο εμάς εκτός της εργασίας μας, αλλά και επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση στο ήδη πολύπαθο Ε.Σ.Υ., αφήνοντας χιλιάδες κενά, τα οποία είναι αδύνατον να καλυφθούν αποτελεσματικά από τον ιδιωτικό τομέα ή με άλλους τρόπους – και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Εμείς καλούμε τη σημερινή κυβέρνηση να αναστείλει το μέτρο της αναστολής εργασίας μας, τη στιγμή που δια στόματος του ίδιου του παραγωγού του εμβολίου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς και του καθηγητή Δημόσιας Υγείας Τάκη Παναγιωτόπουλου, επιδημιολόγου και μέλους της Επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας, όπως και του ιδίου του Υπουργού Υγείας κου Πλεύρη: «οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν».

Ο βασικός μας στόχος και η ανυποχώρητη επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε την προσφορά στην χειμαζόμενη από την πανδημία ελληνική κοινωνία. Προτείνουμε συνεπώς και ζητούμε την άμεση επιστροφή μας στο μετερίζι της κοινής μας προσπάθειας, στο οποίο θα υπηρετήσουμε παίρνοντας – μαζί και με τους άλλους συναδέλφους μας που έχουν εμβολιαστεί – και τηρώντας με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που ούτως ή άλλως παίρναμε και μέχρι την 31η Αυγούστου, όπως ακριβώς και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μας οι οποίοι εξαιρέθηκαν του εμβολιασμού και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας .

Δεν διεκδικούμε τίποτε περισσότερο, για να κάνουμε αυτό που κάναμε με επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια – και για εμάς τους ίδιους και για τους νοσηλευόμενους – μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας του υγειονομικού χώρου, μέχρι την ώρα που εντελώς παράλογα και αδικαιολόγητα τεθήκαμε σε αναστολή εργασίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση
ΟΙ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ – Κ.Υ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ:

1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κο ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΙΟ

2.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ κο ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

3.ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κο ΖΑΜΠΟΥΚΗ ΓΙΑΝΝΗ

4.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ

5.ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.

6.ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.

7.ΚΕΛΕΤΣΗΣΤΑΥΡΟ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.

8.ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ

9.ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

10.ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ

11.ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Σχετικά άρθρα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Αετοχωρίου

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2017 0
Την 8η Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία  εορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει…

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαρισμού των παραλιών απο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαΐου 2021 0
Ξεκίνησε ο καθαρισμός των παραλιών στο Δήμο Αλεξανδρουπολης Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας: Κυριακή: καθαρισμός παραλίας Αγίας Παρασκευής…

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης: 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαρτίου 2021 0
Τιμάμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών…