Υιοθετήθηκε η Ρωξάνη που την κακοποίησαν και σεξουαλικά στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:27
703 0

Στο νέο της σπίτι στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η Ρωξάνη, η ιστορία της οποίας συγκλόνισε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο καθώς είχε πέσει θύμα ενός εγκληματία που την κακοποίησε σεξουαλικά με αντικείμενο που έβαλε στη μήτρα της, της έκοψε με ψαλίδι τ’ αυτιά και της έδεσε σφικτά με σύρμα την ουρά με αποτέλεσμα να νεκρωθεί το τελευταίο τμήμα της.

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας η Ρωξάνη πήρε εξιτήριο στις 3 Φεβρουαρίου του 2016 και φιλοξενήθηκε σε σπίτι εθελόντριας του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L. Χρειάστηκε πολύ φροντίδα και αγάπη ώστε η Ρωξάνη να θεραπευτεί πλήρως από τις πληγές της και να ξεπεράσει πολλές από τις φοβίες που απέκτησε μετά τη φρικτή κακοποίηση της. Το σωματείο που έκανε καταγγελία στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, επικήρυξε το σαδιστή δράστη με το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Η νέα κηδεμόνας της Ρωξάνης κα Θεοδώρα Βαρελά που άνοιξε το σπίτι και την καρδιά της σ’ αυτό το υπέροχο πλάσμα που βίωσε με το χειρότερο τρόπο την ανθρώπινη κτηνωδία αναφέρει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συναίνεσαν στο να υιοθετήσουμε τη Ρωξάνη. Η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε σαν να ήταν από πάντα μέλος της οικογένειας μας και κάθε μέρα παίρνουμε από εκείνη μαθήματα όπως να εμπιστευόμαστε ξανά ανθρώπους στην ζωή μας έστω κι αν πονέσαμε και πληγωθήκαμε. Το σπίτι μας θα είναι πάντα ανοικτό για όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί τη Ρωξάνη».

Ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση νιώθουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L. που νοιάστηκαν από την πρώτη στιγμή για τη Ρωξάνη και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε η σκυλίτσα να συνέλθει από την περιπέτεια της και να βρει μια στοργική οικογένεια που θα ζήσει με αγάπη.

«Η αγαπημένη όλων Ρωξάνη βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στο δικό της σπίτι, στη δική της οικογένεια. Την επισκεφτήκαμε και σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες από την καινούργια της ζωή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το φίλο μας που τη βρήκε, που δεν γύρισε το βλέμμα του και μας ειδοποίησε, τους γιατρούς μας που πάντα είναι δίπλα μας, τους εθελοντές μας που την φιλοξένησαν αλλά και όλους εσάς που με τα τηλέφωνα σας μας συγκινήσατε και μας δείξατε έμπρακτα την αγάπη σας και μας υποστηρίξατε με τις καταθέσεις σας από τις οποίες το επιπλέον ποσό βοήθησε και άλλα σημαντικά περιστατικά πέραν της Ρωξάνης. Ευχαριστούμε  και όλο τον κόσμο που έδειξε ενδιαφέρον για να την υιοθετήσει και βρεθήκαμε σε δίλλημα επιλογής. Η Ρωξάνη ζει πλέον με τη νέα της οικογένεια, ευτυχισμένη και όπως της το υποσχεθήκαμε κανείς ποτέ δεν θα την ξανακάνει να πονέσει. Καλή ζωή αγαπημένη μας» αναφέρουν οι εθελοντές του σωματείου.

Θυμίζουμε ότι η Ρωξάνη εντοπίστηκε μέσα σε μια κούτα το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου στην οδό Βόλου στη Λάρισα, σε απόσταση 150 μέτρων από το 42ο νηπιαγωγείο, με πρόπτωση μήτρας που προήλθε από κακοποίηση με χρήση μακρύ αντικείμενου, κομμένα αυτιά με ψαλίδι και νεκρωμένο το τελευταίο τμήμα της ουράς της.

Κάτοικος της οδού Βόλου στη Λάρισα ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας  «Anim.A.L.» (Animal Adoptions Larissa) και μέλη του που έσπευσαν επί τόπου μετέφεραν τη σκυλίτσα στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας. Σοκαρισμένος ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι κάποιος την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά μ’ ένα μακρύ αντικείμενο. Της έγινε ανάταξη της πρόπτωσης και στείρωση, καθαρισμός των πληγών στ’ αυτιά και οριστική αποκοπή του νεκρωμένου τμήματος της ουράς της.

Η γνωμάτευση των κτηνιάτρων της Κτηνιατρικής Κλινικής Λάρισας,  η οποία κατατέθηκε στην Αστυνομία, αναφέρει μεταξύ άλλων: «με την αφαίρεση της μήτρας έγινε ενδελεχή επισκόπηση της και βρέθηκαν δύο εμφανής περιοχές με νεκρώσεις στο ένα από τα δύο κέρατα που είχαν συνθλιβεί μέσα στο σώμα της μήτρας. Με βάση τη γενικότερη εικόνα του ζώου (κομμένα  με ψαλίδι αυτιά και ουρά) και τα ευρήματα της μήτρας δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα σεξουαλικής κακοποίησης του ζώου καθώς τέτοιου βαθμού πρόπτωση σε τόσο μικρόσωμο ζώο δεν δικαιολογείται εύκολα από φυσικά αίτια όπως είναι η γενετική προδιάθεση ή η συνουσία με άλλο ζώο».

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L., το οποίο έκανε καταγγελία στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, επικήρυξε το σαδιστή δράστη με το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει μαζί του στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6945719693 ή 6973331420 ή 6937012850.

http://istoriesadespoton.gr

Σχετικά άρθρα

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ανάρτηση του Α/ΓΕΣ στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram με την φωτογραφία που βγήκε με έναν μαχητή της ζωής κυριολεκτικά!

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Απριλίου 2018 0
Ρίγη συγκίνησης δημιούργησε η ανάρτηση του Α/ΓΕΣ στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram με την φωτογραφία που βγήκε με έναν…

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις για την Αποκατάσταση της βατότητας της Διαδημοτικής Οδού: Μικρό Δέρειο – Ρούσσα – Γονικό»

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Δεκεμβρίου 2020 0
Υπογράφηκε η Σύμβαση Κατασκευής Έργου «Επείγουσες παρεμβάσεις για την Αποκατάσταση της βατότητας της Διαδημοτικής Οδού: Μικρό Δέρειο – Ρούσσα –…

Σάλος με τη διάταξη που εξαιρεί τις συντάξεις των Βουλευτών-Δημάρχων από το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2016 0
Σάλος έχει προκληθεί σχετικά με το ζήτημα των εξαιρέσεων των συντάξεων των βουλευτών και δημάρχων από το νέο ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις…

Ηλίας Τζιώρας: Φόρος Τιμής στο Χαρίτωνα Υπερείδη, έναν Ευπατρίδη από την Αλεξανδρούπολη (1938-2019)

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2019 0
-«Ο αποθανών δεδικαίωται», Επιστολές Αποστόλου Παύλου προς Ρωμαίους 6:7 1962, ο Αλεξανδρουπολίτης Χαρίτων Υπερείδης, φοιτητής στο Γκρατζ της Αυστρίας (Πηγή: Γειτονιές και…

Περιφερειακή Σύνθεση: “Θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού, για την μετά-κορωνοϊό εποχή”

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαΐου 2020 0
Για άλλη μία φορά η παράταξή μας βρίσκεται υποχρεωμένη από τις περιστάσεις να επιβάλλει στην διοίκηση της Περιφέρειας και στον…