Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης» από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, προϋπολογισμού 650.000 €.

Η υλοποίηση του έργου αφορά στην προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για το εσωτερικό του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου δυναμικότητας 100 κλινών, προκειμένου αυτό να καταστεί λειτουργικό και βιώσιμο.

Ενδεικτικά, με την ολοκλήρωση του έργου, πρόκειται να εξοπλισθεί ο εσωτερικός χώρος του Γηροκομείου με την προμήθεια κλινών ειδικής κατασκευής για ηλικιωμένους, κλινών για κατάκοιτους ηλικιωμένους που φέρουν κιγκλιδώματα και γερανό, αεροϋδροστρώματα, κομοδίνα, ντουλάπες κ.α. Περαιτέρω μέσω της σύμβασης πρόκειται να εξοπλιστούν η κουζίνα, οι τραπεζαρίες, ο χώρος των πλυντηρίων και των στεγνωτηρίων, το Ιατρείο, τα Φαρμακεία, οι αποθηκευτικοί χώροι, τα γραφεία της Διοίκησης και ό,τι άλλο κρίνεται απολύτως απαραίτητο για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νέου Γηροκομείου. Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης καθορίζεται μέχρι τις 30-12-2017. Ως χρόνος έναρξης θεωρείται η ημερομηνία υπογραφής της.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος ανέφερε σχετικά «Το κτίριο είναι ολοκληρωμένο. Σήμερα υπογράφουμε την έναρξη της διαδικασίας προμήθειας του εσωτερικού εξοπλισμού. Παρακαλώ τις υπηρεσίες να φροντίσουν ό,τι απαιτείται με τον καλύτερο τρόπο ώστε να αξιωθούμε να το δούμε να λειτουργεί για τους αδύναμους συμπολίτες μας. Η ποιότητα του πολιτισμού μας φαίνεται στον τρόπο που περιθάλπει τους ανήμπορους. Για την Εκκλησία μας αυτή η φροντίδα είναι η εφαρμογή του Ευαγγελίου στην καθημερινότητα της ζωής μας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε μεταξύ άλλων «Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος σήμερα που υπογράψαμε με τον Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο την προγραμματική σύμβαση για την προμήθεια όλου εκείνου του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό το Νέο Γηροκομείο της πόλης μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε ανταποδίδοντας στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τη φροντίδα που μας παρείχαν και μας προσέφεραν ανιδιοτελώς.

Κύριος του έργου παραμένει η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, επειδή δε διαθέτει δική της υπηρεσία που να μπορεί να διενεργήσει διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ζητήθηκε η συνδρομή τω αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, την οποία και προσφέραμε. Εύχομαι το έργο να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατό να φιλοξενηθούν στις δομές του Νέου Γηροκομείου οι δικαιούχοι».

Σημειώνεται ότι την επίβλεψη ανέγερσης του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου είχαν αναλάβει οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου. Το έργο περαιώθηκε στις 24-12-2015 και στοίχισε 4.060.088,67 €.

Το κτίριο του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου Αλεξανδρούπολης (2)

Προηγούμενο άρθροΑλεξιάδης Τρύφων: “Προβλέπω μεγάλο πλεόνασμα στα έσοδα για το 2017”
Επόμενο άρθροΑναφορά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας , στο 2ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας