Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου παρουσία του Αν. Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Φάμελλου υπεγράφη η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων Αλεξανδρούπολης», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 60.881.372,28 € (προ Φ.Π.Α.),  από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.


Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έχει εκπονηθεί ποτέ στο Δήμο μας με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες. Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία της μονάδα επεξεργασίας (ΜΕΑ)  σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) και προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Αλεξανδρούπολης με δυναμικότητα 38.855 τν /έτος σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων (ΣΑΣΑ) και 5.971 τν/έτος προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα και της μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο (ΜΠΕ). Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης, θα επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα του συνόλου των δήμων της Ροδόπης, καθώς και των δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης του Έβρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάρ. έργου 2017ΣΕ27510112) και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Προηγήθηκε η επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης.

Εκεί ο κ. Φάμελλος τόνισε τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα όπως είναι: η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για θέματα προστασίας Περιβάλλοντος και για θέματα των εργαζομένων, την έναρξη της Ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, η τοποθέτηση του νέου ΔΣ, η ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό και τέλος η τοπική ανάπτυξη με προστασία και ανάδειξη του φυσικού κεφαλαίου και της βιοποικιλότητας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΑναβίωσε το έθιμο του ‘’ταξίματος στον Άγιο Αθανάσιο’’ στον Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΤο Διδυμότειχο τίμησε τον προστάτη και έφορο του , Μέγα Αθανάσιο