Την οργή του υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) προκάλεσε η νέα εμπρηστική ενέργεια στην οποία προέβη η Τουρκία, βάζοντας στο στόχαστρο τη Θράκη και κάνοντας λόγο για «τουρκική» μειονότητα.

Το ΥΠΕΞ απάντησε στο προκλητικό tweet του υπουργείου Εξωτερικώντης Τουρκίας το οποίο κάνει λόγο για «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης και μάλιστα παραθέτει μία φωτογραφία του εθνικιστή μουσουλμάνου ηγέτη, Αχμέτ Σαδίκ με ένα πανό που γράφει «το έγκλημα μας είναι ότι είμαστε Τούρκοι στην Ελλάδα».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για διαστρέβλωση της πραγματικότητας «προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη».

Ακόμα αναφέρεται στις ενέργειες της Τουρκίας που «οδήγησαν την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης». 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προκαλεί στο συγκεκριμένοζήτημα καθώς τον Ιούλιο του 2022, ο  Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είχε επισκεφτεί την περιοχή για να παραστεί στην τελετή μνήμης για την 27η επέτειο από τον θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ, κάνοντας και τότε αναφορές για «τουρκική μειονότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης».

ΠΗΓΗ www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΠοιες εργασίες θα ξεκινήσουν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΒουλγαρία: Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα (Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης)