Στις 29/12/2021 συνάφθηκε σύμβαση παροχής υπηρεσιών «Υπηρεσίες συμβούλου ψυχικής υγείας για την υποστήριξη υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης του Κέντρου Κοινότητας Δήμους Σαμοθράκης», μεταξύ του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Γαλατούμου Νικόλαου και της Συμβούλου Ψυχικής Υγείας -Ψυχοθεραπεύτριας κα. Μαρινάκη Μαγδαληνής, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης προς τους ωφελούμενους δημότες μας, μέσω της υποστήριξης των αρμόδιων στελεχών του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης στην υλοποίηση δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης αλλά και των ωφελούμενων που χρήζουν στήριξης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης χρηματοδοτείται από Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» που είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Συστάθηκε και λειτουργεί από το 2016 με σκοπό την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή.

Η διασύνδεση του κατοίκου της Σαμοθράκης με τα εθνικά κοινωνικά προγράμματα όπως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα στέγασης, προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ, ανασφάλιστων υπερηλίκων, τοπικά κοινωνικά προγράμματα όπως διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους του ΚΕΑ μέσω προγράμματος ΤΕΒΑ, η υποστήριξη υλοποίησης δράσεων όπως κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φροντιστήριο, δίκτυο εθελοντών, πρόγραμμα εμβολιασμών covid, ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκια εθελοντών, υποστήριξη στην εύρεση εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας κ.ά. εντάσσονται στο έργο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης και αποδεικνύουν το ενεργό και καθοριστικό ρόλο της δομής στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας του Δήμου Σαμοθράκης.

Προηγούμενο άρθρο2ης λαϊκή αγορά ξεκινά στην Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Η Κινηματογραφική Λέσχη και το ΣΙΝΕ «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Αλεξανδρούπολης και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν.