Υποβαθμίζουν το τελωνείο Ορεστιάδας σε Β’ τάξης

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαρτίου 2016
375 0

Μια ακόμα απόφαση υποβάθμισης του Έβρου έρχεται και από αυτή την κυβέρνηση που συνεχίζει στην ίδια ακριβώς γραμμή με τις προηγούμενες μνημονιακές. Το τελωνείο Ορεστιάδας υποβαθμίζεται σε β’ τάξης, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και θα υπάγεται στο τελωνείο Αλεξανδρούπολης.

Η υποβάθμιση των τελωνείων ήταν κάτι που φημολογούνταν εδώ και πολύ καιρό, μάλιστα σε κάποιες περιοχές βουλευτές είχαν σηκώσει το θέμα για να προλάβουν την όποια υποβάθμιση τελωνείων των περιοχών τους, στον Έβρο για άλλη μια φορά όμως φαίνεται ότι «πιαστήκαμε στον ύπνο».

Σχετική ερώτηση για το τελωνείο Σκύδρας είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2015 ζητώντας να μην υποβαθμιστεί από Α τάξης σε Β τάξης, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ κ. Βεσυρόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά το τελωνείο Σκύδρας… παρέμεινε τελωνείο Ά τάξης.

Στο μεταξύ εκτός από το τελωνείο Ορεστιάδας, υποβαθμίζονται σε Β’ τάξης και τα τελωνεία της Κομοτηνής (θα υπάγεται σε αυτό της Αλεξανδρούπολης όπως και της Ορεστιάδας), καθώς και της Ξάνθης και της Δράμας που θα υπάγονται σε αυτό της Καβάλας.

Η απόφαση εκδόθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2016 και τίθεται σε εφαρμογή από 1/9/2016. Η υποβάθμιση ουσιαστικά είναι κλείσιμο των τελωνείων και επανασύσταση τους ως τελωνεία β κατηγορίας που θα “υπακούουν” στο Ά τάξης στο οποίο θα ανήκουν. Τα τελωνεία Ά τάξης θα μπορούν κατά πάσα πιθανότητα να παίρνουν και υπαλλήλους από τα β’ τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν ελλείψεις προσωπικού.

teloneia-1

teloneia-2

 

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen επενδύει στη Θάσο!

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2020 0
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ» ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ Η VOLKSWAGEN ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΜΕ…

“Πόσο θάλασσα τα κάνατε με το Καστελόριζο; Ίσαμε την Ανατολική Μεσόγειο” (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Σεπτεμβρίου 2020 0
“Πόσο θάλασσα τα κάνατε με το Καστελόριζο; Ίσαμε την Ανατολική Μεσόγειο”   …..μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους…

ΣΤΑΥΡΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ~ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΝΗΣΟ ΙΜΒΡΟ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Απριλίου 2019 0
ΣΤΑΥΡΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΝΗΣΟ ΙΜΒΡΟ Ζυγώνει το «Πάσχα…