Μια ακόμα απόφαση υποβάθμισης του Έβρου έρχεται και από αυτή την κυβέρνηση που συνεχίζει στην ίδια ακριβώς γραμμή με τις προηγούμενες μνημονιακές. Το τελωνείο Ορεστιάδας υποβαθμίζεται σε β’ τάξης, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και θα υπάγεται στο τελωνείο Αλεξανδρούπολης.

Η υποβάθμιση των τελωνείων ήταν κάτι που φημολογούνταν εδώ και πολύ καιρό, μάλιστα σε κάποιες περιοχές βουλευτές είχαν σηκώσει το θέμα για να προλάβουν την όποια υποβάθμιση τελωνείων των περιοχών τους, στον Έβρο για άλλη μια φορά όμως φαίνεται ότι «πιαστήκαμε στον ύπνο».

Σχετική ερώτηση για το τελωνείο Σκύδρας είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2015 ζητώντας να μην υποβαθμιστεί από Α τάξης σε Β τάξης, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ κ. Βεσυρόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά το τελωνείο Σκύδρας… παρέμεινε τελωνείο Ά τάξης.

Στο μεταξύ εκτός από το τελωνείο Ορεστιάδας, υποβαθμίζονται σε Β’ τάξης και τα τελωνεία της Κομοτηνής (θα υπάγεται σε αυτό της Αλεξανδρούπολης όπως και της Ορεστιάδας), καθώς και της Ξάνθης και της Δράμας που θα υπάγονται σε αυτό της Καβάλας.

Η απόφαση εκδόθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2016 και τίθεται σε εφαρμογή από 1/9/2016. Η υποβάθμιση ουσιαστικά είναι κλείσιμο των τελωνείων και επανασύσταση τους ως τελωνεία β κατηγορίας που θα “υπακούουν” στο Ά τάξης στο οποίο θα ανήκουν. Τα τελωνεία Ά τάξης θα μπορούν κατά πάσα πιθανότητα να παίρνουν και υπαλλήλους από τα β’ τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν ελλείψεις προσωπικού.

teloneia-1

teloneia-2

 

ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες, απο τον Ερυθρό Σταυρό Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή του Αγαθάγγελου Σταυρόπουλου με τίτλο «Η έξαρση της Πεταλούδας»