Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο η σύμβαση για τις υποδομές του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής 

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΖΑΡΡΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Α.Ε.» κ. Συμεών Ζάρρα, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή των υποδομών του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Με το έργο θα γίνουν μια σειρά από παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής όπου έχει οριστεί να κατασκευαστεί το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής στην ΠΕ Ροδόπης.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν: 

  • η κατασκευή της οδικής σύνδεσης από και προς το Νοσοκομείο, μήκους 2,7 χιλιομέτρων
  • η κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων, ενός στον επαρχιακό δρόμο 14 (Κομοτηνή – Ίασμος), ενός στην Εθνική Οδό 2 (Κομοτηνή – Ξάνθη μέσω Πόρτο Λάγους) και ενός για την απευθείας πρόσβαση των κατοίκων του οικισμού Μελέτης στο Νοσοκομείο
  • η βελτίωση του επαρχιακού δρόμου 14 (Κομοτηνή – Ίασμος) σε μήκος 400 μέτρων
  • η κατασκευή του δρόμου για την απευθείας σύνδεση του οικισμού Μελέτης με το Νοσοκομείο, μήκους ενός χιλιομέτρου
  • η αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου στην περιοχή γύρω από το Νοσοκομείο, συνολικού μήκους 2,42 χιλιομέτρων
  • η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση και ασφάλιση των παραπάνω δρόμων
  • η εγκατάσταση οδοφωτισμού
  • η κατασκευή του δικτύου ηλεκτροδότησης για τη σύνδεση του νέου Νοσοκομείου με το δίκτυο της ΔΕΗ

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Αθλητισμού κ. Αχμέτ Ιμπράμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βασίλειος Λούρμπας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Σε δήλωσή του κατά τη σύσκεψη που ακολούθησε, ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή των υποδομών του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, η Περιφέρεια στέκεται συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει αναφορικά με το έργο του νέου Νοσοκομείου, ολοκληρώνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνταν από την πλευρά της για την κατασκευή του. 

Προηγούμενο άρθροΔήμος Κομοτηνής: Ξεκίνησε η αθλητική δράση «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» – Η αθλητική κοινότητα διαδίδει το μήνυμα της ανακύκλωσης!
Επόμενο άρθροΑξιοποίηση του μικροβιακού terroir των αμπελώνων της εταιρείας “Κτήμα Παυλίδη” για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών των τοπικών οίνων- Pavlidis Terroir (Τελικά αποτελέσματα)