Υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του κινεζικού επενδυτικού ομίλου “SinoFortone Group”.

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:36
396 0

Ως πρώτο ουσιαστικό βήμα – αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας με ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών, που προηγήθηκε κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα – μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του κινεζικού επενδυτικού ομίλου “SinoFortone Group”, χαρακτήρισαν οι δύο πλευρές την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης (MoU) που έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

 

Το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου με επικεφαλής τους κ. Peter Zhang και Sir Richard Heygate, συνοδευόμενοι από τεχνικούς συμβούλους – στελέχη της εταιρίας “Navision Capital Partners” με επικεφαλής τους κ.κ. Alex Barlos και Mathew Edwards,  που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ομίλου στη χώρα μας, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, με σκοπό να εκφράσουν και δια ζώσης το έντονο ενδιαφέρον τους σε τομείς επενδυτικής δραστηριότητας που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει.

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-mou-%ce%bc%ce%b5-sinofortone-2

Συγκεκριμένα, τα πεδία ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν αφορούν: α) την αξιοποίηση της έκτασης 500 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ Λιμένος και Αεροδρομίου, ιδιοκτησίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη διενεργούν την κατάρτιση διακήρυξης ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, με σκοπό την εξεύρεση και προσέλκυση επενδυτών για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Διαμετακομιστικού Εμπορίου, β) την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αλεξανδρούπολης – Τραϊανούπολης μέσω τουριστικής και αγροτοπαραγωγικής ανάπτυξης, όπου ο Δήμος διαθέτει και έκταση 400 στρεμμάτων για δημιουργία θερμοκηπίων και γ) την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου συνδυασμένων μεταφορών της πόλης και του Λιμένα.

 

Συμφωνήθηκε ότι πέραν του πλαισίου των έργων υποδομών, η προοπτική συνεργασίας και η πολιτισμική εγγύτητα μεταξύ των δύο μερών θα ενισχυθούν από έναν αριθμό κοινών συναντήσεων και δράσεων μεταξύ του Δήμου και των εκπροσώπων των συνεργαζόμενων εταιρειών της “SinoFortone”, καθώς επίσης και με προσωπικότητες κινεζικών επενδυτικών και εμπορικών Οργανισμών. Συμφωνήθηκε επίσης ότι η περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα τεθεί στο εξής σε περισσότερο τεχνική βάση.

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-mou-%ce%bc%ce%b5-sinofortone-3

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα επιτυχημένη και παραγωγική και επισφραγίστηκε με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεννόησης από τον Δήμαρχο και τους κ. κ. Peter Zhang και Sir Richard Heygate.

Από πλευράς του Δήμου στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Ιωάννης Φαλέκας και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Κώστας Γκοτσίδης.

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. και τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Απριλίου 2019 0
Επίσκεψη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Κοσμήτορας της…

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Νοεμβρίου 2018 0
Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, και στη…

Κρίσεις στρατού 2017: Αποστρατεύεται ο Παναγιώτης Φαραντάτος – Προάγεται ο Γεώργιος Καμπάς

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιανουαρίου 2017 0
Μια αποστρατεία και μια προαγωγή είχαν οι πρώην διοικητές της XΙI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού ΕΒΡΟΥ Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων: ο Υποστράτηγος Πυροβολικού…