Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:11
23 0

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και τη διευθύντρια του σχολείου κα Αναστασία Ηλιάδου, πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υπάρχουσα συνεργασία και την ευαισθησία που έχει επιδείξει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις νέες θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ που έχουν δημιουργηθεί, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα  την ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης όρισε θέσεις ΑμΕΑ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανεμπόδιστα την παρέλαση αλλά και σε όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον χώρο του σχολείου, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των μαθητών και των συνοδών τους.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η διασφάλιση της ελεύθερης, ισότιμης και ασφαλούς προσβασιμότητας και κινητικότητας για όλους αποτελεί́ προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, που αποσκοπεί σε στενή συνεργασία για την υλοποίηση προτάσεων και δράσεων που θα διευκολύνουν την ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Παρασκευή Σκαρίπα υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων με στόχο την ένταξη των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην τοπική κοινωνία, την ενημέρωση του κοινού για θέματα Ειδικής Αγωγής, την προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την ουσιαστική προσφορά των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης μέσα από δράσεις εθελοντισμού.

Σχετικά άρθρα

ΜΕΤΑ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΑΣ  ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑΤΟ «ΑΙΓΑΙΟ» ΜΑΣ ; (γράφει ο Νικόλαος Παπανικολόπουλος)

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Οκτωβρίου 2018 0
  Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών από τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε…

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Νοεμβρίου 2019 0
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Όλοι στην κινητοποίηση- διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού στρατού στην πόλη μας, την Παρασκευή 8/11…