Υπογραφή σύμβασης μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας του έργου Τηλεθέρμανσης Φερών μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της ΑΝ.ΚΟ.

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:14
532 0

Σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ.), κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τραϊανουπόλεως, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννη Φαλέκα υπέγραψαν σύμβαση μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας του έργου Τηλεθέρμανσης Φερών.
Ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι η συμβολή της ΑΝ.ΚΟ. για την πραγμάτωση του συγκεκριμένου έργου είναι απαραίτητη καθώς η συγκεκριμένη εταιρία είναι η μοναδική που έχει εκπονήσει τέτοιου είδους μελέτες και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Ο κ. Φαλέκας τόνισε ότι με την υπογραφή της παρούσης σύμβασης τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου που θα ωφελήσει την κοινωνία των Φερών και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο έργο βασίζεται στην εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας που προέρχεται από το σταθμό συμπίεσης του αγωγού TAP. O κ. Καρυπίδης υπογράμμισε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου για την περιοχή καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία που αποβλέπει στην εξοικονόμηση πόρων και πρόσθεσε ότι εάν εφαρμοστούν καινοτόμες δράσεις, οφέλη μπορούν να προκύψουν και για την ενίσχυση καλλιεργειών μέσα στα θερμοκήπια.

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του υποψήφιου δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Λαζόπουλου με την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Έβρου Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Απριλίου 2019 0
Επίσκεψη στα γραφεία του ΚΤΕΛ Ν. Έβρου Α.Ε.  πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη  Ενότητα για μια Νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Στην συνάντηση  με τον…

ΚΚΕ: Αγωγοί και αίμα

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Αυγούστου 2016 0
Γραφείο Τύπου ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ Η μετάβαση, χτες, του πρωθυπουργού στη Σόφια της Βουλγαρίας, συνοδευόμενου από ευρύ κλιμάκιο υπουργών,…