Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης στον Έβρο εν όψει του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Νοεμβρίου 2017
758 0

Μπαράζ επισκέψεων υπουργών στον Έβρο από τη Δευτέρα.

Πέρα από την επίσκεψη Κουρουμπλή σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη τη Δευτέρα και την Τρίτη, αναμένεται στην περιοχή να βρεθούν οι κύριοι Φάμελλος και Πολάκης όπως ήδη έχει ανακοινωθεί επίσημα ενώ στον Έβρο έρχονται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι Σταθάκης, Παπανάτσιου και Δραγασάκης.

 

Πρόγραμμα του Αν. Υπουργού Ενεργείας κ. Σωκράτη Φάμελου:

Δευτέρα 13/11/2017 – Αλεξανδρούπολη

09.30: Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δάσους Δαδιάς, Δέλτα Έβρου και Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας -Ισμαρίδας (Αίθουσα Επιμελητηρίου Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307)

11.00: Ευρεία σύσκεψη για τα έργα περιβαλλοντικής προστασίας της Σαμοθράκης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης (Αίθουσα Επιμελητηρίου Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307)

13.00: Συνέντευξη Τύπου Αν. ΥΠΕΝ σε τοπικά ΜΜΕ με θέμα τις πρωτοβουλίες ΥΠΕΝ για το φυσικό περιβάλλον, τις προστατευόμενες περιοχές και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Σαμοθράκης (Αίθουσα Επιμελητηρίου Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307)

Πρόγραμμα επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη:

Τρίτη 14/11/2017 – Αλεξανδρούπολη

10.30 π.μ. επίσκεψη στην ακτινοθεραπεία
11.00 π.μ. -12.00 συζήτηση στο αμφιθέατρο
12.30 μ.μ. αναχώρηση για το Περιφερειακό Συνέδριο Αν Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Σταθάκης θα επισκεφθεί την Τρίτη το γεωθερμικό πεδίο Αρίστηνου καθώς και κτίρια που για τις ενεργειακές τους ανάγκες χρησιμοποιούν ΑΠΕ.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα επισκεφθεί την Τρίτη το τελωνείο των Κήπων. Ήδη έχει ειπωθεί από πλευράς κυβέρνησης ότι υπάρχει η πρόθεση εκσυγχρονισμού του τελωνείου και στο πλαίσιο αυτό η κ. Παπανάτσιου θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά την κατάσταση.

Τέλος την Τετάρτη 15/11 στη Σαμοθράκη θα μεταβεί μαζί με το Δήμαρχο του νησιού κ. Βίτσα, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης βρίσκεται ήδη στην Αλεξανδρούπολη όπου έχει επαφές και θα βρεθεί στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Την Τετάρτη θα ταξιδέψει για τη Σαμοθράκη μαζί με τον κ. Δραγασάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νησί θα γίνουν επίσης σημαντικές ανακοινώσεις από τον κ. Δραγασάκη για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη, ειδικά μετά τις καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα επαφών που θα έχει σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως ήδη είχε ανακοινωθεί θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. Η συνάντηση θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη με βασικό θέμα τα ακτοπλοϊκά. Ήδη σε συνέχεια του διαδημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης, το υπουργείο ικανοποίησε το αίτημα των Δημάρχων για ένταξη του  δρομολογίου Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λέσβος στο πρόγραμμα επιδοτούμενων γραμμών του υπουργείου για τους θερινούς μήνες του 2018.

 με πληροφορίες από το www.Alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Ευάγγελος Μυτιληνός: “Επιζητούμε, την συνεργασία όλων των παρατάξεων γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε τον Δήμο μας μπροστά”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2019 0
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ Συνεχίζουμε την αντιπολίτευση με εποικοδομητικές προτάσεις που μοναδικό στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής…

Σπύρος Δέδογλου: “Η διαχείριση του προσφυγικού στον Έβρο γίνεται με όρους επικοινωνίας – Η μη καταγραφή δεν σημαίνει και μη αύξηση τον ροών”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Δεκεμβρίου 2019 0
Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί, ο συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κ. Σπύρος Δέδογλου αναφέρει: Η διαχείριση του προσφυγικού στον Έβρο γίνεται…

Επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου: Κερκόπορτα αυτονόμησης της Θράκης και τετελεσμένο ίδρυσης Ισλαμουπόλεων σε όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Φεβρουαρίου 2021 0
Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Παύλος – www.infognomonpolitics.gr Ήταν πριν ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2020, όταν επιχειρήθηκε η…

Προκήρυξη θέσεων Διακόνων και Εφημερίων στην Ιερά Μητρόπολη Ἀλεξανδουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Οκτωβρίου 2021 0
ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΚΟΝΩΝ – ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ,  ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Ἔχοντες ὑπ’ ὄψει τὰς διατάξεις τοῦ ἄρθρου 38, παρ.…