Το ΥΠΕΘΑ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στο προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη και Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα «Ζήτημα δικαίου η καταβολή δώρου Πάσχα και ειδικού επιδόματος και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και υγειονομικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στην απάντησή του ο υπουργός αναφέρει πως μετά από σχετικό ερώτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε πως «όλα τα δημόσια νοσοκομεία που εποπτεύονται από το ΥΠΕΘΑ συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ-ΦΕΚ 75/30Μαρ 20) με την οποία θεσπίστηκε η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το προσωπικό των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων δομών του Υπουργείου Υγείας καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

Επιπλέον επισημαίνοντας ότι ημερομηνία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης ορίστηκε η 9η Απριλίου 2020, ο κ. Παναγιωτόπουλος καταλήγει:

«Κατόπιν των ανωτέρω, το ΥΠΕΘΑ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή της υπόψη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους την παραπάνω ημερομηνία».

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας και τα μέτρα για την αστυνόμευση των συνόρων

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας για την αστυνόμευση των συνόρων, και στα μέτρα που λαμβάνονται, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Λαθρομετανάστες εισέβαλαν στα ελληνικά σύνορα».

Συγκεκριμένα στην απάντηση του ανέφερε τα εξής:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) , σύμφωνα με την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική (ΕΘΣΣ), προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του εθνικού χερσαίου, θαλάσσιου και εναερίου χώρου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων. Στο ανωτέρω πλαίσιο της αποστολής τους, οι ΕΔ συνδράμουν στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) στην αστυνόμευση των συνόρων με την παρακολούθηση, καταγραφή και ενημέρωση επί συμβάντων, που χρήζουν αντιμετώπισης από τα ΣΑ, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα», υπενθύμισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα γνωστοποίησε ότι στην περιοχή του Έβρου, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο Στρατός Ξηράς στο πλαίσιο επιτήρησης της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ) πραγματοποιεί αυξημένες πεζές και εποχούμενες περιπολίες, επισταμένη από αέρος επιτήρηση της περιοχής, ενώ παράλληλα υφίστανται τα επιτηρητικά φυλάκια και τα ειδικά τμήματα ασφαλείας συνόρων (ΕΤΑΣ).

«Επίσης, στην παρούσα φάση, εγκαθίστανται συνεχώς βελτιούμενα εμπόδια και λαμβάνονται επιπλέον μέτρα που δημιουργούν, σε συνδυασμό με τα ως άνω εκτεθέντα, ένα ισχυρό πλέγμα ασφαλείας, το οποίο συμβάλλει στην αποτροπή, εντοπισμό και σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. ατόμων που τυχόν εισέρχονται παράνομα στη χώρα», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των υπαρκτών αναγκών σε laptop ή tablet των μαθητών και των εκτιπαιδευκών
Επόμενο άρθροΦιλανθρωπικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως