Φρεγάτες: Σε μία εβδομάδα έτοιμες για την Ελλάδα οι ολλανδικές Karel Doorman

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:57
278 0

Οι ολλανδικές φρεγάτες Karel Doorman σε μία εβδομάδα θα είναι έτοιμες για την Ελλάδα.

Φρεγάτες: Σε μία εβδομάδα έτοιμες για την Ελλάδα οι ολλανδικές Karel Doorman (M) αν μας τις δώσουν ως ενδιάμεση λύση οι Ολλανδοί.

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση ανανέωση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της.

Η αγορά των 3+1 γαλλικών Belharra και των 3+1 κορβετών Gowind (σ.σ. προσωπική εκτίμηση είναι πως αυτές θα είναι οι νέες ελληνικές κορβέτες) λύνει σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα, όμως χρειάζονται και άλλα πλοία.

Τουλάχιστον 12 μονάδες πρέπει να αντικατασταθούν στο ελληνικό Π.Ν..

Οπότε, με τα παραπάνω δεδομένα, δεν προκάλεσε έκπληξη η είδηση πως η Ελλάδα έστειλε αίτημα για την έναρξη της συζήτησης για την προσθήκη στις μονάδες του ελληνικού στόλου των δύο ολλανδικών φρεγατών τύπου Karel Doorman (M), καθώς και των έξι ναρκοθηρευτικών τύπου Alkmaar.

Βelharra και κορβέτες θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ελλάδα από το 2025 ενώ αν προχωρήσει η απόκτηση των ολλανδικών Karel Doorman, αυτές θα φτάσουν στην Ελλάδα την ίδια περίοδο (σ.σ. ίσως και το 2024).

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των Karel Doorman (M) είναι πως μπορούν να γίνουν άμεσα επιχειρησιακές για το ελληνικό Π.Ν..

Μάλιστα λέγεται πως σε μόλις μία εβδομάδα μπορούν να παραληφθούν από την Ελλάδα αφού θα ακολουθηθεί η διαδικασία «hot transfer», δηλαδή η απευθείας απόκτηση πλοίου που βρίσκεται σε υπηρεσία.

Μην ξεχνάμε σε αυτό το σημείο την εμπειρία που έχουν τα ελληνικά πληρώματα στα ολλανδικά πλοία.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Σχετικά άρθρα

Δωρεά σχολικού λεωφορείου στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξανδρούπολης , απο το το ίδρυμα Ευγενίδου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2017 0
Πολλά τα χαμόγελα σήμερα στο ΕΕΕΕΚ / Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξανδρούπολης όπου έγινε η επίσημη παράδοση του σχολικού λεωφορείου…

Στενή συνεργασία Μενδώνη-Μέτιου για την ανάδειξη του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης , στο βόρειο Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Απριλίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος: Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για το…

Αλεξανδρούπολη: Ασθενής σε νοσοκομείο χτύπησε γιατρούς και προσωπικό

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Αυγούστου 2016 0
Φρουρούμενος νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α.) ασθενής, ο οποίος επετέθη χθες βράδυ σε γιατρούς και νοσηλευτικό…

Το νέο παραδοσιακό τραγούδι της Ζωής Τηγανούρια σε στίχους του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαΐου 2016 0
Τίτλος: « Σαμοθράκης βήμα » Σύνθεση: Ζωή Τηγανούρια Στίχοι: Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τηγάνης…